single
[4]
234582

V slovenskem taboru enotni: “Proti Latviji smo igrali dobro, izgubili smo zaradi izključitev”

Avtor: Klemen Verlič
30. 8. 2024, 08.24

Slovenska hokejska reprezentanca je v četrtek zvečer v latvijski prestolnici začela svoj nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju. V Rigi so bili gostitelji boljši s 4:2.

Vstopnico za naslednje zimske olimpijske igre, ki jih bosta čez dve leti gostila Milano in Cortina d’Ampezzo si bo priigral le zmagovalec turnirja, na katerem igrata tudi Francija in Ukrajina. Latvija pred domačimi navijači velja za glavno favoritinjo kvalifikacij, svojo vlogo pa so bronasti hokejisti iz lanskega svetovnega prvenstva v Rigi včeraj tudi upravičili.

“Vedeli smo, kakšna bo tekma. O tem smo se veliko pogovarjali, vedeli smo, da bodo odločali buliji in igra z igralcem več ali manj. Veliko bulijev smo izgubili, mislim, da smo jih dobili le 30 odstotkov. Posledično so imeli po tem Latvijci več ploščka na svojih palicah. Pa izključitve, nekaj nepotrebnih, a tako pač je. Bilo pa je tudi veliko pozitivnega. Delali smo 60 minut, nismo odnehali. Fantje so se borili, pokazali značaj. Gremo naprej, tukaj se lahko še marsikaj zgodi, ne bomo se predali,” je po tekmi dejal Edo Terglav, ki ga z varovanci obračun s Francijo čaka že v petek.

“Dobro smo se pripravili na tekmece. Vedeli smo, kaj nas čaka. Kljub hitro prejetem golu smo tekmo dobro začeli, se hitro vrnili v igro. Pet na pet smo igrali dober hokej, a odločila je igra z igralcem manj. Absolutno smo imeli preveč izključitev, še posebej v njihovi napadalni tretjini. Na temu moramo delati, je pa res, da so Latvijci prelahko padali, sodniki pa bili podvrženi pritisku. A v tem ne smemo iskati izgovorov. Turnirja še ni konec, glave bomo dali gor in poskušali jutri proti Franciji tekmo dobiti,” pa je dodal Rok Tičar, najboljši slovenski posameznik tekme in strelec uvodnega zadetka. Drugega je za Slovenijo dosegel Luka Maver.

“Ko smo dosegli drugi gol se je energija zagotovo dvignila. Na začetku smo delali preveč prekrškov. Ko nismo imeli igralca manj, pa se mi zdi, da smo igrali zelo dobro. To tekmo moramo hitro pozabiti in v dvoboj s Francijo vstopiti motivirani. Čim prej bomo morali povesti, zagotovo pa bomo igrali bolje,” je pred petkovo tekmo s Francijo, ki si jo boste lahko ogledali na naši televiziji, še dodal Maver.

Slovenija – Francija ob 14.55 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: HZS

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več