single
[3194]
234591

Riera kljub zgodovinski zmagi ostro nad novinarje: “Ne spoštujete me, vrnil sem se v popolno zmešnjavo”

Avtor: Klemen Verlič
30. 8. 2024, 09.53

Nogometaši Celja bodo prvič v zgodovini igrali v skupinskem delu evropskega tekmovanja. Pred domačimi navijači so v četrtek s 4:1 premagali armenski Pjunik in si priigrali vstopnico za konferenčno ligo.

Zaostanek s prve tekme za Celjane ni bil prevelik zalogaj. Že v enajsti minuti so imeli na zelenici igralca več, premoč pa kronali z zadetkoma Nemanič in Bobičanca v prvem polčasu. Uspeh grofov je bil pod vprašaj postavljen v 50. minuti, ko je bil izključen Kvesić, Armenci pa so prišli do zadetka. Junak dvoboja je bilrezervist Kučys, ki se je podpisal pod oba odločilna zadetka za zgodovinski uspeh Celjanov.

Po težkem obdobju, ki so ga pred dvobojem preživljali aktualni državni prvaki, je bila uvrstitev v konferenčno ligo za klub še toliko bolj pomembna. Po uspehu pa je za nov “incident” poskrbel Albert Riera, ki je predstavnike sedme sile na novinarski konferenci nagovoril z ostrimi besedami.

“Sem danes boljši kot včeraj, ali sem ista oseba? Pred osmimi meseci, včeraj in danes, sem ista oseba. Tudi danes nisem boljši trener, kot sem bil včeraj ali pred osmimi meseci. Po porazih ali zmagah se ne spreminjam. Veliko sem zmagoval in izgubljal, a me to ni spremenilo. Želim več spoštovanja. Pred osmimi meseci sem zapustil fantastično moštvo, s fantastično atmosfero. Sem so me pripeljali, da ekipo znova naredim zmagovalno. Ko sem se vrnil, je bila ekipa popolna zmešnjava. Vsi igralci, ki so odšli, so odšli, ker za klub niso dali 100-odstotkov,” je novinarsko konferenco začel Riera.

“Vse bom storil za uspeh tega kluba. Odločitve sprejemam, ker želim zmagati. Ali vi mislite, da želim izgubiti? Seveda želim zmagati. Tega si noro želim. Čutim, da me ne spoštujete, zato nehajte pisati sranje,” je še dodal Španec, ki je prav tako spregovoril o četrtkovi predstavi svojih varovancev.

“Fantastično. Fantje so pokazali izjemen duh in intenziteto, ki je manjkala. A ne pozabite, da smo igrali veliko tekem, ekipa pa ni bila vedno ista. Igralci se morajo uigrati, poleg tega imamo poškodbe, igrišče ni idealno. To niso izgovori, to je realnost. Ne morete oceniti celotne sezone po le 20 dneh. Saj sploh nismo trenirali, samo igrali. Igralci si zaslužijo več, so le prvaki,” je bil iskren trener Celja.

Foto: Sportida.com
Vir: NK Celje

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več