single
[2]
234607

Hrvaški mediji neusmiljeno o zgodovinski sramoti in blamaži, trener Rijeke: “Kot bi igrali proti Real Madridu”

Avtor: Klemen Verlič
30. 8. 2024, 13.16

Tako kot v Sloveniji tudi na Hrvaškem še vedno odmeva četrtkova visoka zmaga Olimpije na Rijeko. Ljubljančani so si na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij v Stožicah s kar 5:0 priigrali nastop v skupinskem delu konferenčne lige.

Veselje Olimpije na eni ter ogromno razočaranje in celo šok na drugi strani. Rijeka si po remiju pred domačimi navijači niti v najhujšem scenariju v Stožicah ni predstavljala zaostanka s 4:0 po prvem polčasu in poraza s petimi goli zaostanka.

“Nočna mora. Opravičujem se vsem, ki jim Rijeka nekaj pomeni. Zgledalo je, kot da igramo z madridskim Realom. Ob polčasu sem igralcem dejal, naj pokažejo, da so moški, da naredijo vsaj kakšen prekršek. Jasno je bilo, da nekateri igralci z glavami in mislimi niso bili na tej tekmi,” je na novinarski konferenci po dvoboju dejal trener Rijeke Radomir Đalović.

Po njem in njegovih varovancih so v četrtek udarili tudi mediji, ki so prav tako izpostavili izgrede gostujočih navijačev, zaradi katerih se je tekma za nekaj minut prekinila. “To je ena najbolj sramotnih tekem v zgodovini Rijeke, tako zaradi igralcev kot zaradi navijačev,” so zapisali pri lokalnem časniku Novi list, “Blamaža Rijeke in reških navijačev v Ljubljani, mučna epizoda hrvaškega nogometa,” so dodali pri HRT, “Rijeka je doživela zgodovinski debakel in izpadla iz Evrope,” pa je se glasil naslov na portalu index.hr.

Na tekmi je prišlo tudi do več navijaških incidentov. Do prvih trenj med organiziranimi navijaškimi skupinami je v bližini stadiona prišlo že pred tekmo. Policisti posebne enote policije so uporabili tudi prisilna sredstva in eno osebo pridržali.

Zoper državljana Hrvaške so uvedli prekrškovni postopek, prav tako bo zoper njega podana kazenska ovadba zaradi poškodovanja notranjosti intervencijskega službenega vozila, s katerim so ga odpeljali v pridržanje.

Tudi med nogometno tekmo je prišlo na tribunah gostujočih navijačev do množične kršitve javnega reda in miru ter prekinitve. Po poročanju policije so navijači uporabljali močnejšo pirotehniko, na igrišče metali bakle, lomili stole, jih metali proti policistom in jih zažigali.

Olimpija – Mura v nedeljo s studijskim programom od 19.30 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: STA

 

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več