single
[1176]
235468

Rekorderka v WMX: Nizozemka pri sedemnajstih postala svetovna prvakinja

Avtor: Urban Kolman
10. 9. 2024, 10.40

S preteklim koncem tedna se je končala žensko svetovno prvenstvo v motokrosu LMX. Tako je pri moških kolegih tudi v ženski konkurenci vse do zadnje preizkušnje ni bilo jasno, kdo se bo veselil naslova svetovnega prvaka. To je na koncu postala le sedemnajstletna dirkačica Lotte van Drunen, ki je premagala glavno tekmico Španko Daniela Guillen.

Van Drunen je pred preizkušnjo v Turčiji v skupnem seštevku imela sedemnajst točke prednosti pred Guillen. Po prvi dirki se je prednost zmanjšala, saj je Španka zasedla drugo mesto, medtem ko je bila Nizozemka četrta. Kljub temu je bila naloga van Drunen preprosta. Na drugi dirki je morala osvojiti le osem točk. To ji je uspelo s petim mesto in Guillen je kljub zmagi ostala brez naslova svetovnega prvakinje. Ta je pripadel sedemnajstletni Nizozemki, ki je postala najmlajša svetovnega prvakinja.

Po zmagi je dejala: “Ne morem verjeti. Še vedno sem tako mlada. Delali smo z vsemi močni, a da smo že zdaj zmagali, je nekaj neverjetnega. Rada bi se zahvalila svojemu očetu. On stoji za vsem tem. Hvala tudi mami, bratu, prijateljem, družini, moji ekipi, trenerjem, vsem, ki me podpirajo. To je noro!”

“Sanje se lahko uresničijo. To lahko vidimo. Za nami je zelo dobra sezona. Imel sem nekaj slabih rezultatov, a sem imela tudi res dobre rezultate. Mislim, da bi vse skupaj težko bilo boljše. Zelo sem ponosna nase in na vse okoli sebe, saj brez njih to ne bi bilo mogoče,” je zaključila.

Nizozemka je v aktualni sezoni slavila na treh preizkušnjah in na koncu zasluženo osvojil naslov. Zmage se je veselila na Sardiniji, v Galiciji in na Nizozemskem. Tekma v Turčiji je bila sedma v sezoni.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več