single
[2]
235502

Kek: “Igrali smo dovolj kakovostno, vesel sem z odzivom po evropskem prvenstvu”

Avtor: Urban Kolman
10. 9. 2024, 09.46

Slovenska izbrana vrsta je po neodločenem izidu proti Avstriji prepričljivo premagala Kazahstan. V Stožicah je bil rezultat 3:0. Vse tri slovenske zadetke je dosegel Benjamin Šeško. S tem je postal prvi Slovenec po Harisu Vučkiću, kje na uradni tekmi dosegel hat-trick.

Slovenski selektor Matjaž Kek je bil s prepričljivo zmago več kot zadovoljen: “Mislim, da lahko zasluženo rečemo, da smo igrali dovolj kakovostno, da lahko pozitivno govorimo o tekmi. Atmosfera nam, navkljub temu, da Stožice niso bile polne, daje potrditev tega, da smo odigrali dobro. Kot ‘eksekutor’ je Šeško odigral dobro, a sta tudi Celar in Vipotnik odigrala dobro tekmo. Malo smo spremenili ritem, razbili šablono in v nekih trenutkih prvega polčasa, ko smo se pojavljali z napadalci v coni med zadnjo linijo in veznimi, bili zelo nevarni.”

O junaku srečanja je povedal: “Normalno je, da govorimo o Beniju, ampak moramo govoriti tudi o tem, kako mu je ekipa pomagala po evropskem prvenstvu. Kako mu je ekipa dala vedeti, da verjame vanj in da so to stvari, ki se v življenju dogajajo. Ko ga vidiš nasmejanega, razigranega, ko uživa v nogometu skupaj s soigralci, potem so to dobre stvari. Že pred tem sem rekel, da imam dober občutek, ker so ta teden fantje dobro izgledali in vesel sem, kako so se odzvali po evropskem prvenstvu.”

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več