single
[3137]
235550

Selektor Elfa: ”Skupaj si ju lahko predstavljam tudi na klubskem nivoju”

Avtor: Lamin Diallo
11. 9. 2024, 08.24

Zvezdnik Bayerna Jamal Musiala je že pred dnevi dejal, da uživa ob igranju z reprezentančnim kolegom Florianom Wirtzom, ob čemer so se pojavila ugibanja, ali bi lahko zvezdnika v bodoče spremljali v istem klubskem dresu. Sedaj je svoje dodal tudi selektor nemške izbrane vrste Julian Nagelsmann.

V lanski sezoni je bil zvezdnik Bayerja Florian Wirtz okronan za igralce sezone po izboru Bundeslige, ko je Farmacevtom po odlični sezoni pomagal do prvega prvenstvenega naslova v zgodovini kluba. Wirtz je na 32 tekmah prispeval 11 zadetkov in 12 asistenc. Zanj naj bi se že poleti ogreli velikani z otoka, interes pa naj bi prihajal tudi s strani münchenskega Bayerna.

Florian Wirtz dobre predstave kaže tudi v dresu Nemčije, na srečanju proti Madžarski je dosegel svoj 4. reprezentančni zadetek, na igrišču pa se odlično dopolnjuje z zvezdnikom Bayerna Jamalom Musialo. Ne gre izključiti, da bi lahko zvezdnika Elfa v bodoče zaigrala skupaj tudi na klubski ravni, kar je komentiral nemški selektor Julian Nagelsmann.

”Predstavljam si ju skupaj, a bi bila takšna poteza zelo draga. Flojevo pogodbo pri Bayerju je sestavil Rudi Völler. Kdo ve, morda pa bi lahko v Leverkusen prestopil Jamal. Ne glede na to, kdo bi kam prestopil, njuna združitev ne bi bila poceni, ” je dejal bivši trener Bavarcev.

Vprašanje je, za koliko bi bili vodilni možje pri Leverkusnu pripravljeni sprejeti ponudbo za Wirtza, njegova tržna vrednost po oceni nemškega portala Transfermarkt znaša 130 milijonov evrov, medtem ko naj bi imel Jamal Musiala v svoji pogodbi odkupno klavzulo v višini 300 milijonov evrov. Klubski dvojec ”Wusiala”, kot so ju ob skupnih predstavah poimenovali v nemških medijih, bi bil v vsakem primeru zagotovo drag zalogaj.

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več