single
[3137,2]
235808

Vodstvo Bayerna odgovarja kritikom: “Musiala je ekipni igralec, drugje ne bi bil deležen takšnih kritik”

Avtor: Urban Kolman
14. 9. 2024, 10.55

Bayern se po reprezentančnem premoru vrača na delo v nemškem prvenstvu. Prva ovira Bavarcev, ki so sezono začeli z dvema zmagama, bo gostovanje pri novincu Holstein Kielu. Pred sobotnim obračunom je z mediji govoril tudi športni direktor Christoph Freund, ki je stopil v bran Jamalu Musiali ter se dotaknil posojenega talenta Bavarcev Paula Wannerja.

Po tekmah Nemčije je mladeniča javno kritiziral nekdanji nemški reprezentant Didi Hamann. Za Sky Sports zapisal, da je nemški reprezentant individualističen igralec, ki svojih soigralcev ne izboljša. Dodal je, da bi Musialo takoj zamenjal za Floriana WIrtza.

Freund se s tem ni strinjal: “Zelo smo veseli, da imamo v ekipi takšnega igralca. Jamal je razlog, zakaj nekateri navijači prihajajo na tekme. Sam lahko odloči tekmo in je ekipni igralec. Ima potencial, da postane eden najboljših igralcev na svetu. Nemčija in Bayern sta lahko vesela, da igra zanju. V drugih državah bi se takšnega igralca le hvalilo. Ključen bo za naslednje desetletje Nemčija in upamo, da tudi Bayerna.”

Bayern ne skriva želje o podaljšanju pogodbe: “Vedno se pogovarjamo. Želimo podaljšati sodelovanje. To sta potrdila tako predsednik in Max Eberl. Naš cilj je, da ostane dolgoročno in postane ključni del novega obdobja. Upamo, da se bodo pogovori končali na dober način, a nismo pod časovnim pritiskom.”

Beseda je nanesla tudi na mladega Paula Wannerja, ki blesti na posoji pri Heidenheimu. Osemnajstletnik se mora odločiti, ali bo igral za Nemčijo ali Avstrijo: “To je njegova odločitev. Sem Avstrijec, zato ne bi imel pritožb, če bi igral za Avstrijo. Paul se mora odločiti, poslušati mora srce. Heidenheim je trenutno zanj pravo okolje za nadaljnji razvoj. Pozorno ga spremljamo in smo v kontaktu.”

Holstein Kiel – Bayern ob 18.25 na Šport TV 1

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več