single
[1176]
235966

VIDEO: Ko ima hudič mlade … Gajserju v prvi vožnji na Kitajskem trije padci in okvara pokvarili sezono

Avtor: Klemen Verlič
16. 9. 2024, 10.02

Nedeljska VN Kitajske se ni odvila po željah slovenskega šampiona Tim Gajserja. Ta je imel v Šanghaju predvsem v prvi vožnji obilico težav, ki so ga eno samo dirko pred koncem sezone stale rdeče številke vodilnega v skupnem seštevku.

Predzadnjo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu je nepričakovano zaznamovala prestavitev z načrtovanega in za voznike nekoliko nenavadnega ponedeljkovega termina. Organizatorji so zaradi tajfuna v okolici Šanghaja, ki bi v ponedeljek močno otežil izvedbo, kompleten program vključno s kvalifikacijami prestavili na nedeljo. Slovenska voznika Tim Gajser in Jan Pancar sta se temu dobro prilagodila. Kvalifikacije so tokrat odpadle, mesta na štartni rampi pa je določila vožnja na čas, v kateri je Gajser za Pradom zasedel drugo mesto. Kvalifikacijskih točk za prvih deset pa tokrat niso razdelili.

Prva vožnja se je začela sila slabo za Gajserja, ki je neposredno po prvi merilni točki v ovinku padel. Nadaljeval je povsem z začelja in hitro ujel tekmece ter jih začel prehitevati. V tretjem krogu se je znova znašel na tleh in z 11. nazadoval na 15. mesto. Spet je moral vložiti ogromno truda in energije, da se je prebijal po lestvici navzgor, vendar v trinajstem krogu se je znova znašel na tleh in nato odpeljal v bokse. Tekmeci so mu pobegnili in iz boksov se je na stezo vrnil na 17. mestu, na katerem je nato pripeljal v cilj. Vožnjo je dobil Romain Febvre, Jorge Prado pa je z drugim mestom virtualno prevzel prvo mesto v skupnem seštevku razreda MXGP.

VIDEO: Padci in težave Tima Gajserja na VN Kitajske

Video is not available for your country.

V drugo vožnjo se je Gajser odpravil odločen, da popravi, kar je zapravil v prvi. Štartal je dobro in po dveh ovinkih začel loviti Prada, ki je bil pred njim na prvem mestu. 1620 metrov dolga proga je bila s svojo konfiguracijo relativno nezahtevna, a je nudila kar nekaj možnosti za prehitevanje. Gajser je vztrajno lovil tekmeca, ga ni uspel ujeti in prehiteti ter je v cilj pripeljal na drugem mestu. S tem je Prado dobil dirko in tudi prevzel rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku razreda MXGP. Gajserju je na dirki pripadlo 7. mesto, v skupnem seštevku pa za Pradom zaostaja 7 točk pred zadnjo dirko svetovnega prvenstva, ki bo konec meseca.

Foto, video: Šport TV
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več