single
[3194]
236029

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
17. 9. 2024, 09.31

Nogometaši Kopra so v nedeljo zvečer morali priznati premoč Mariboru, ki jih je v svojem Ljudskem vrtu premagal z 2:0. Čeprav iz srečanja niso uspeli iztržiti ničesar, pa smo pri kanarčkih lahko videli marsikaj pozitivnega, med drugim tudi debi enega izmed letošnjih prišlekov k ekipi Denisa Popovića.

Popović si je sicer pretekli dve sezoni kruh služil pri aktualnem prvaku Celju, pri katerem je tudi nosil kapetanski trak. A po nenadni trenerski rošadi pri grofih v začetku sezone, ko je klub nepričakovano bil prisiljen zapustiti trener Damir Krznar, zamenjal pa ga je razvpiti Albert Riera, so se pri Celju odločili, da bodo pošteno prevetrili svoj igralski kader. Vrata so pokazali tudi legendi kluba, doma vzgojenemu kapetanu Denisu Popoviću, ki pa je hitro našel novo sredino in podpisal enoletno pogodbo s Koprom.

V nedeljo je 34-letni Celjan tudi debitiral v dresu kanarčkov in z izvrstno predstavo dokazal, da še zdaleč ni za odstrel. Dodeljena mu je bila vloga t. i. prostega igralca, v kateri pa se je izkušeni vezist sijajno znašel. “Ko je vstopil je izgledalo, kot da bo igral na položaju desetke oziroma napadalnega vezista. A se je kasneje kar precej hitro postavil na bolj centralen položaj, prevzel žogo in jo delil soigralcem naokoli. Z njegovim vstopom je igra Kopra dobila smisel. Njegove podaje so imele oči in bile zelo natančne, toda je Koprčanom vselej malce zmanjkalo v zaključkih,” je o koprskem debiju Popovića svojo oceno podal nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanovič.

“Mislim, da mu najbrž ni bila dodeljena pozicija zadnjega veznega. Koper je ob njegovem vstopu že prevladoval in imel žogo več v svojih nogah, a enostavno niso imeli ideje, kako priti do nasprotnikovega gola. Popović je nato vajeti prevzel v svoje roke. A kakor sem že povedal, Koper ima igralce in všečno igro, toda potrebno bo izboljšati realizacijo in dosegati več zadetkov,” je še povedal Dabanović.

VIDEO: Pogovor o Denisu Popoviću v studiu po tekmi Maribor – Koper

Foto: Sportida.com
Video: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več