single
[5]
236042

Evropske prvakinje bodo vročo formo poskušale stopnjevati proti razglašenemu Dunaujvarosiju

Avtor: Aljaž Pirnat
17. 9. 2024, 12.01

Danes nas v madžarskem ženskem rokometnem prvenstvu čaka prava poslastica. Aktualne evropske prvakinje iz Gyorja bodo gostile rokometašice Dunaujvarosija, ki letošnje sezone z dvema porazoma v uvodnih dveh prvenstvenih kolih niso začele po željah. Dvoboj boste v živo lahko spremljali na našem prvem programu.

Lanska sezona je bila za žensko ekipo Gyorja sila uspešna. V domačem prvenstvu varovanke švedskega strokovnjaka Pera Andersa Johanssona osvojile drugo mesto, medtem ko so bile po zmagi v finalu lige prvakinj proti nemškemu Ludwisgburgu okronane za evropske prvakinje.

Tudi letos so rokometašice iz največjega severozahodnega mesta mesta na Madžarskem sezono pričele dobro. Dobile so oba uvodna dvoboja državnega prvenstva, z zmagama proti Mosonmagyarovarju in Bekescsabaiju, kot tudi oba otvoritvena obračuna letošnje izvedbe lige prvakinj proti francoskemu Metzu in danskem Esbjergu.

Danes jim bo nasproti stala zasedba Dunaujvarosija, ki pa tekmovalnega leta ni začela najbolje. Pod taktirko Balazsa Somogyija je lani osmouvrščena zasedba madžarskega ženskega državnega prvenstva izgubila obe uvodni koli letošnje izvedbe lige in se nahaja ob dnu lestvice na 11. mestu. Pri klubu iz osrednjega dela Madžarske si bodo nedvomno želeli čim prej dvigniti formo in nanizati kakšen dober rezultat. A danes jih v obliki trenutno drugouvrščenega moštva lige nedvomno čaka vse prej kot lahka naloga.

Gyor – DKKA danes ob 17.55 v živo na Šport TV 1!

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več