single
[1176]
236048

Prvi mož HRC Honde: Zavedamo se, da bo za osvojitev prvenstva potrebno dobiti vse vožnje

Avtor: Aljaž Pirnat
17. 9. 2024, 13.00

V nedeljo zjutraj je v bližini Šanghaja potekala predzadnja dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu za VN Kitajske. Žal se slovenskemu asu Timu Gajserju ni izšlo po željah. Po popolnoma ponesrečeni prvi vožnji, v kateri je trikrat padel za nameček pa imel še tehnične težave z motorjem, je končal na skupnem sedmem mestu in posledično izgubil mesto vodilnega v skupnem seštevku. To je prevzel aktualni svetovni prvak Jorge Prado, ki ima pred zadnjo preizkušnjo na prvem mestu sedem točk naskoka.

Pri Gajserjevem moštvu HRC Hondi se zavedajo, da so se stvari pošteno zapletle ob nepravem trenutku, a kljub temu verjamejo, da njihov najmočnejši voznik še vedno lahko osvoji svetovno motokrosistično krono.

“Za Tima je bila dirka veliko razočaranje, vso dogajanje na Kitajskem pa je bilo sila nenavadno. Sprva je bilo načrtovano, da bomo dirkali dva dneva, nato je bilo vse prestavljeno na en dan in na koncu še vse skupaj strnjeno v precej tesen urnik. To je izjemno otežilo načrtovanje, a z ekipo smo se sprva dobro prilagodili,” je po dirki na Kitajskem sprva povedal generalni direktor HRC Honde Marcus Pereira de Freitas.

“Na žalost pa dogajanje v prvi vožnji ni steklo po naših željah. Tim je že v drugem ovinku trčil z enim izmed voznikov in pristal na praktično zadnjem mestu, od tam naprej pa je sila težko napredovati. Kasneje se je pojavila še težava z motorjem, kar je pomenilo, da lahko bolj ali manj le kroži. S tem je izgubil ogromno točk. V drugi vožnji je sicer odpeljal dobro in zasedel drugo mesto. Zdaj se skupaj odpravljamo v Španijo. Zavedamo pa se, da bo do konca potrebno zmagati na vseh dirkah, če želimo v zadnjem krogu osvojiti prvenstvo,” je še dodal prvi mož japonskega tovarniškega moštva.

Karavano motokrosa sedaj čaka dvotedenski premor, nato pa bo na sporedu poslednje dejanje letošnjega svetovnega prvenstva. S prizoriščem v Španiji se bodo najboljši motokrosisti merili za VN Kastilje v Cozarju.

VN Kastilje v Cozarju 29. septembra v živo na Šport TV!

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več