single
[2]
236123

Prekmurke pred drugim krogom kvalifikacij za Ligo prvakinj: ”Naj tudi oni razmišljajo o nas”

Avtor: Lamin Diallo
18. 9. 2024, 10.40

Nogometašice Mure None so se po zmagi na turnirju na Cipru uvrstile v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakinj. V četrtek ob 19. uri jih čaka dvoboj z avstrijskim prvakom SKN St. Pöltnom, za katerega igrata tudi slovenski reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj. Povratna tekma bo 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.

“Ekipa je dobrem stanju, malce težav s poškodbo mišice ima le Lucija Kos, zato še ni jasno, ali bo v četrtek igrala. Ostale so na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah pokazale, da se nanje lahko računa,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal trener Vladimir Kokol.

“Pred nami je brutalna tekma z veliko tempa. Domačinke poznamo. Igrali smo proti graškemu Sturmu, ki je slabši od St. Pöltna, a je glede agresije na isti ravni. Vemo, da bo v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakinj štel vsak duel, da tu ne bo milosti ali popuščanja. A tudi na to smo pripravljeni. Prepričan sem, da smo sposobni parirati taki igri. Da zmoremo odigrati in odgovoriti z enako mero agresivnosti. Želim si, da ne bomo preveč spoštljivi do tekmic,” si želi trener Kokol.

“Tudi mi imamo svoje adute, svojo kakovost. Naj tudi oni razmišljajo o nas. Sicer St. Pölten igra moderen in hiter nogomet s polno teka, skoki, agresivnosti in visokim pokrivanjem. Če bi jih primerjal s ciprskim Apollonom, ki smo ga izločili v 1. krogu, je ciprska ekipa malenkost manj kakovostna,” še opozarja glavni trener.

Tudi avstrijske tekmice, ki so devetkrat osvojile avstrijsko prvenstvo ter imajo tudi deset pokalnih naslovov, si pred svojim občinstvom želijo v NV Areni izboriti dobro izhodišče za povratno tekmo teden dni pozneje v Murski Soboti.

Še posebej dobro slovensko ekipo pozna 36-letna Mateja Zver, ki je legenda murskega kluba. “Mura ima hitre napadalke, ki so tudi tehnično zelo močne,” je za avstrijsko agencijo APA poudarila Zver, ki se zelo veselil tega “zelo posebnega” dvoboja s svojim domačim klubom.

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več