single
[3194]
236145

Štajerski derbi kot ogrevanje pred sobotnim ljubljanskim: ”Celjani so drugačna ekipa kot prej”

Avtor: Lamin Diallo
18. 9. 2024, 14.26

Zaradi evropskih obveznost je bila v drugem krogu Prve lige Telemach preložena tekma med Celjem in Mariborom, ki bo na sporedu danes. Celjani imajo po 7 odigranih tekmah 11 točk, medtem ko Mariborčani za vodilno Olimpijo zaostajajo le za tri točke in bi lahko nocoj prevzeli celo vodstvo.

“Med evropskimi kvalifikacijami smo imeli štiri gostovanja, v slovenskem prvenstvu se je tako razpletlo zaradi žreba in tudi spleta okoliščin. Vmes je bilo treba proti Primorju zamenjati vlogo gostiteljev. Gre za zadeve, na katere nimamo vpliva in se na njih tudi ne oziramo kaj preveč. Zanima me le, kako se bo odzvala naša ekipa. Kako dinamični, agresivni in hitri bomo ter z ustreznim tempom, da bi izrazili svojo kakovost ter onemogočili tekmečevo, ” je pred obračunom s Celjem dejal strateg Maribora, ki je v nedeljo pred svojimi navijači z 2:0 ugnal Koper in v domačem prvenstvu še ne pozna poraza.

Šimundža še vedno ne mogel računati na poškodovano trojico milec, Soudani in Tetteh. “Razen mladincev, ki so odpotovali na tekmo UEFA Youth League, so vsi igralci, kateri so bili pripravljeni v nedeljo, tudi tokrat med kandidati za nastop, ” je pojasnil trener Vijoličastih. ”Milec, Soudani in Tetteh, žal, še dolgo ne bodo nared, zapletov zaradi morebitnih novih poškodb ni. Zelo pomembno za samozavest ekipe pa je, da naslednjo tekmo čakamo po zmagi na prejšnji.”

Na tekmi s Koprom so v nedeljo debitirali Luka Kranjec, ki je tekmo začel od prve minute ter napadalca Sheyi Ojo in Gyorgy Komaromi. Na debi še vedno čaka levi bočni branilec Andre Sousa, ki je se v štajersko prestolnico kot prost igralec preselil iz portugalskega prvoligaša Nacionala. iz Madeire.

Celjani so letošnjo sezono začeli slabše. Na zadnji tekmi so uspeli streti odpor Nafte in so pred svojimi navijači slavili s. 3:1, pred tem pa so v Kopru remizirali brez zadetkov. V prvi osmih krogih so morali priznati premoč Muri in Primorju.

“Celje imam kakovost v igri z opaznimi principi in avtomatizmi v igri, na katere moramo biti pozorni. Analizirali smo njihove dobre in slabe lastnosti, predvsem pa moramo stremeti k temu, da bi uspeli pri namenu, da bi vsilili nasprotniku naš način igre. Nekoliko so spremenili igralce, vmes opravili selekcijo selekcije. Tudi glede organizacije igre so Celjani drugačni, kot so bili prej. Tako v fazi obrambe kot v fazi napada, ” je pred štajerskim derbijem opozoril Šimundža.

Na Šport TV boste Prvo ligo Telemach lahko znova spremljali v soboto, ko bo na sporedu ljubljanski derbi. Olimpija in Bravo se bosta na našem prvem programu pomerila ob 20:15!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več