single
[4]
236186

Kapetan zmajev pred začetkom sezone ne skriva visokih apetitov: “Primarni cilj je nedvomno končnica”

Avtor: Aljaž Pirnat
19. 9. 2024, 11.26

Hokejisti Olimpije bodo v petek začeli z novo sezono v ligi ICEH. Nasproti jim bo stala zasedba Beljaka, proti kateri se bodo zeleno-beli v boj podali s številnimi novimi okrepitvami. Na krilih slednjih Ljubljančani letos ciljajo visoko, česar ni skrival tudi kapetan kluba Žiga Pance.

V novo sezono je Olimpija vstopila z novim strateškim partnerjem Kanadčanom Alexadrejem Lefebvrejem, ki je močno obogatil klubski proračun. To je botrovalo k številnim kadrovskim okrepitvam pred začetkom novega tekmovalnega leta. Pod Rožnik je prispela kanadska trojica Arvin Atwal, Kale Kerbashian in Alexandre Lavoie, od domačih hokejistov pa so ljubljanske vrste okrepili povratnik Blaž Gregorc, slovenska reprezentanta Robert Sabolič in Blaž Tomaževič ter nekdanja igralca velikega Olimpijinega rivala Jesenic Rožle Bohinc in Lovro Kumanović.

Igralski mozaik je tako pred začetkom nove sezone sestavljen, apetiti pa so pri Ljubljančanih pred uvodnim krogom lige ICEH upravičeno visoki. “Težko je igrati v ekipi, ki nima visoko postavljenih ciljev. Zase lahko trdim, da mi je bilo vedno lažje igrati, ko so bili določeni pritiski klubskega vodstva ali navijačev, ko smo morali zmagovati. Vse to naredi ekipo še boljšo in prav je, da so cilji tako postavljeni. V vsakem primeru jih bomo skušali preseči, vendar pojdimo raje po vrsti, prvi cilj pa je zagotovo uvrstitev v končnico,” je pred petkovim uvodnim obračunom proti Beljaku za Dnevnik povedal kapetan Olimpije Žiga Pance.

Kot je obenem povedal 35-letni krilni napadalec, skupaj s soigralci že stežka pričakujejo začetek nove sezone. “Lahko bi rekli, da se bo končno vse skupaj začelo. Celo poletje je bilo namenjeno pripravam na to, kar nas čaka v naslednjih mesecih. Upam le, da z naše strani ne bo preveč nervoze, da bodo naše glave mirne, kajti to bo le ena od 48 tekem rednega dela sezone. V vsakem primeru pa se želimo pokazati v pravi luči in začeti sezono z zmago.”

Olimpiji se je v lanski sezoni končnica za las izmaknila, saj so v dodatnih kvalifikacijah izgubili proti Pustertalu (2:1 rezultat v dobljenih tekmah). Letos zmaji ciljajo še stopničko višje in zmaga v uvodnem krogu proti Beljaku bi bila nedvomno dobra popotnica za nadaljevanje sezone in končno uresničitev ciljev.

Olimpija – VSV v petek ob 19.00 v živo na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več