single
[2]
236203

Trener Šeškovih bikov pred obračunom z Atleticom: “Čaka nas težko delo, a verjamemo, da lahko pridemo do vseh treh točk”

Avtor: Aljaž Pirnat
19. 9. 2024, 13.49

Nogometaše nemškega prvoligaša RB Leipziga, katerega barve branita tudi slovenska nogometna virtuoza Benjamin Šeško in Kevin Kampl, bodo danes zvečer odigrali svoj prvi obračun letošnje izvedbe elitne lige prvakov. Nasprotnik bo vse prej kot lahek, saj rdeče bike čaka vselej neugodne gostovanje pri Atleticu iz Madrida.

Nogometaši Leipziga v letošnji sezoni zaenkrat še ne poznajo poraza. V uvodnih treh krogih so dvakrat slavili in enkrat remizirali. V prvem krogu so premagali Bochum, kolo kasneje vzeli mero še aktualnemu državnemu prvaku Bayerju iz Leverkusna, nazadnje pa remizirali z Unionom iz Berlina. Saški klub je tekmovalno leto začel sijajno, a že danes zvečer jih v evropskem pokalu v obliki Atletico Madrida čaka nov težak izziv. A kakor pravi prvi trener nemške zasedbe Marco Rose, so skupaj z varovanci na srečanje dobro pripravljeni.

“Želimo si igrati našo igro, v skladu z našo nogometno filozofijo. Zavedamo se, da je Wanda Metropolitano kot levji brlog, tako nogometaši kot trener tekmeca igrajo z visoko mero strasti. Imajo jasno taktično identiteto in se lahko prilagodijo na praktično vsakega nasprotnika. Veselimo se, da se bomo jutri lahko pomerili s tako kakovostno in talentirano ekipo,” je pred današnjim obračunom sprva povedal Rose.

“Proti Atleticu je potrebno biti strpen in obenem pokazati svojo kvaliteto. Imajo zelo hitre krilne napadalce, tako da bomo imeli polne roke dela. Obenem gre za našo prvo tekmo v letošnji ligi prvakov, a izziva se močno veselimo. Verjamem, da lahko v domov v Leipzig odnesemo vse tri točke,” je še z zvrhano mero optimizma dejal prvi mož Leipzigove trenerske stroke.

Po današnjem evropskem obračunu bodo Šeško in druščina znova na delu v nedeljo, ko se bodo v Bundesligi pomerili s prišlekom iz druge lige St. Paulijem, ki v letošnjem državnem prvenstvu še ni uspel priti do točk. Dvoboj med RB Leipzigom in St. Paulijem pa boste v živo lahko spremljali tudi na našem prvem programu.

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več