single
[2,3194]
236221

Raul Florucz: Kako bo Olimpija brez mene? Zelo lahko (VIDEO)

Avtor: Luka Cotič
21. 9. 2024, 08.24

Zvečer bo v ljubljanskih Stožicah na sporedu prvi mestni derbi pričujoče tekmovalne sezone v Prvi ligi Telemach. V sklopu devetega kroga se bosta pomerila NK Olimpija in NK Bravo.

Dva od štirih slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih v letošnji sezoni sta po novem tudi sostanovalca na našem največjem športnem objektu. V Stožicah sta doslej odigrala deset uradnih tekem, na katerih je petkrat zmagala Olimpija ob treh neodločenih izidih in dveh zmagah Brava.

Zadnjo zmago proti Bravu je Olimpija v vlogi gostiteljice zabeležila v 21. krogu sezone 2022/23, februarja 2023 je slavila z 2:1. Na dveh derbijih v Stožicah v pretekli sezoni je Bravo najprej decembra lani iztržil neodločen izid 1:1, maja letos pa je prišel celo do minimalne zmage z 1:0.

Bravo je tradicionalno zelo neugoden tekmec za Olimpijo. Še bolj izrazito je to veljalo za derbije v Spodnji Šiški, v zadnjem času pa tudi za soočenja v Stožicah, zato si lahko obetamo nadvse razburljiv obračun. Zanimivo bo tudi videti, kako se bo Olimpija znašla brez najboljšega v avgustu.

Raul Alexander Florucz je bil izbran za najboljšega igralca Prve lige Telemach v prejšnjem mesecu. Po reprezentančnem premoru je bil na gostovanju pri Radomljah spet strelec, a je prejel tudi rumeni karton, zaradi katerega bo nocoj na tribuni. Videli pa ga boste lahko v prispevku v studiu.

VIDEO: Prispevek o Raulu Floruczu

Studijski program pred derbijem med Olimpijo in Bravom bomo na Šport TV 1 začeli ob 19:30, ko ste vljudno vabljeni v našo družbo.

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več