single
[1176]
236258

Španska zasedba z visokimi cilji pred Pokalom narodov: ”Naše moštvo se lahko kosa z najboljšimi”

Avtor: Lamin Diallo
20. 9. 2024, 09.47

Po koncu sezone svetovnega prvenstva v motokrosu, ki se bo zaključilo z VN Kastilje, bo na sporedu še preizkušnja Pokala narodov. V Matterley Basinu se bodo reprezentance borile 5. in 6. oktobra, visoke cilje pa ima pred letošnjo izvedbo španska zasedba.

Pri Sloveniji bo v razredu MXGP tekmoval Tim Gajser. V odprtem razredu bo tekmoval Jan Pancar, ki letos navdušuje z rezultati v debitantski sezoni v najmočenjšem razredu svetovnega prvenstva, kjer se je že izkazal kot najboljši voznik brez tovarniške ekipe. V razredu MX2 bo Slovenijo v Pokalu narodov predstavljal mladi Jaka Peklaj. Svojo zasedbo je predstavila tudi Španija, ki je v lanski izvedbi Pokala narodov zasedla 7. mesto.

”Jasno je, da bosta mesti za motorje s prostornino 450 kubičnih centimetrov zapolnila naša mednarodna voznika Ruben Fernandez, ki je okreval po poškodbi ter aktualni svetovni prvak v razredu MXGP ter kapetan španske zasedbe Jorge Prado. V razredu MX2 bo zaradi poškodbe odsoten Guillem Ferres, namesto njega pa bo tekmoval Oriol Oliver, ki je po dobri sezoni dokazal, da je pripravljen na priložnost, ” je dejal Paco Rico, selektor španske reprezentance.

”S tem moštvom imamo željo in upe, da se lahko znova kosamo z najboljšimi reprezentancami sveta. Špansko zastavo bomo skušali dvignit kar se da visoko ter s tem vpliti ponos našim navijačem za to čudovito dirko, ” je še poudaril španski trener.

Slovenski motokrosist Tim Gajser navkljub izgubi vodilnega položaja v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu MXGP po VN Kitajske še ni izgubil upanja na peti naslov svetovnega prvaka v omenjenem elitnem razredu. Novo lovoriko bo tako poskušal ponovno osvojiti 29. septembra na dirki za VN Kastilije.

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

2

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zaradi trenerja smo vsi boljši (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več