single
[3]
236285

Po slovesu od Zmajev novega delodajalca našel v Španiji

Avtor: Lamin Diallo
20. 9. 2024, 11.41

Slovenski košarkarski reprezentant Edo Murić ni bil dolgo brez dela, potem ko Cedevita Olimpija avgusta z Ljubljančanom ni podaljšala pogodbe. Murić bo kariero nadaljeval v Španiji, v vrstah katalonskega kluba Hiopos Forca Lleida, so potrdili na spletni strani kluba. Član Lleide je bil pred osmimi leti tudi Luka Rupnik.

Murić je zadnjih pet sezono preživel v dresu Cedevite Olimpije. Pred tem je igral za Parklje, LTH Castings, Krko Novo mesto, Partizan Beograd, Banvit, in Enea Zastal Zielona Gora.

Murić je del slovenske reprezentance že vse od leta 2011, leta 2017 je skupaj s Slovenijo osvojil eurobasket, potem ko so Slovenci v finalu premagali Srbijo.

Več kot dva metra (2,02 m) visoki 32-letni krilni center se je pridružil Lleidi, ki bo letos prvič zaigrala v po kakovosti najvišji španski prvi ACB ligi. Katalonska zasedba je v pretekli sezoni končala na drugem mestu v drugoligaški konkurenci lige Leb Oro.

Murić ni edini Slovenec, ki se je letos preselil v Španijo, za Bilbao je podpisal Zoran Dragić, za Gran Canario, ki jo kot trener vodi Jaka Lakovič, pa bo igral naturalizirani Mike Tobey.

Murić je bil leta 2019 prvi košarkar, ki je podpisal pogodbo po združitvi ljubljanskega in zagrebškega kluba, po odhodu Jake Blažiča v Turčijo pa je bil eno sezono tudi kapetan zmajev. V minuli sezoni zaradi poškodbe kolena ni igral.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več