single
[1176]
236295

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)

Avtor: Gregor Kovačič
20. 9. 2024, 13.15

Prihajajoči konec tedna bodo na mednarodni motošportni sceni na delu motokrosisti na evropskem Pokalu narodov v Romuniji, cestno hitrostne motocikliste pa čaka zahtevna dirka regionalnega tekmovanja Alpe Adria na Slovaškem. Selektor Sašo Kragelj bo v Romuniji preveril tudi pripravljenost Jake Peklaja, ki bo s Timom Gajserjem in Janom Pancarjem tvoril slovensko reprezentanco na Pokalu Narodov 6. oktobra v Veliki Britaniji.

Slovenska mlada motokros reprezentanca, ki jo sestavljajo Jaka Peklaj, Lukas Osek, Alex Novak in Timotej Žafran se pod vodstvom selektorja Saša Kraglja odpravlja v Romunijo. Dobro uro vožnje z avtom severno od Bukarešte bo na progi TCS Racing Park v Ciolpaniju namreč letošnja preizkušnja za evropski Pokal narodov.

Slovenska reprezentanca se podaja v neznano, saj je proge drugačna in kar pošteno spremenjena od tiste, na kateri je lani potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu. Zato bo zelo pomembno, da jo bodo fantje čim bolje preizkusili na prostih treningih ter spoznali njene pasti in mesta, kjer bo možno relativno varno in brez velikega tveganja prehitevati tekmece.

Mlado slovensko izbrano motokros vrsto čaka izjemno težka in zahtevna naloga, če bo želela izenačiti dosežek fantov, ki so leta 2022 v Španiji nepričakovano zasedli imenitno četrto mesto. “To bo ena od izvrstnih preizkušenj za te mlade fante. Če bi ponovili rezultat, ki smo ga dosegli pred dvema sezonama, bi bilo to izjemno. Proga je malce spremenjena v primerjavi z lanskoletno, na kateri so nekateri sicer že vozili. Je zelo mehka in namočena. Upamo, da se nam bo vse dobro “poklopilo” in da se nam uspe uvrstiti med prvih pet ekip v evropskem pokalu narodov,” je rezultatsko letvico visoko postavil selektor Kragelj pred odhodom v Romunijo. Prvo ime mlade slovenske reprezentance bo Jaka Peklaj, ki ima tudi največ izkušenj od četverice, ki se bo s skupnimi močmi skušala zavihteti čim višje.

VIDEO: Jaka Peklaj pred obema preizkušnjama za Pokal Narodov

Foto&video: ŠPORT TV

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več