single
[4]
236326

VIDEO: Olimpija z zmago otvorila sezono

Avtor: Lamin Diallo
20. 9. 2024, 21.40

Na uvodni tekmi nove sezone hokejske lige ICE je ljubljanska Olimpija v Tivoliju ugnala VSV iz Beljaka s 3:2 (2:1, 1:0, 0:1).

Če se po jutru dan pozna, … se hokejistom ljubljanske Olimpije obeta uspešna sezona v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu. V uvodu so zmaji po hudem boju vendarle s prepričljivo igro ugnali tekmece z avstrijske Koroške.

Za prvi gol v sezoni je v 5. minuti poskrbel Nik Simčič po hitrem protinapadu, plošček pa mu je izjemno lepo podal Kanadčan Kale Kerbashian. Hitra igra ni prinesla spremembe izida. Beljačani so morali počakati na izključitev in ko je moral dve minuti z ledu Ege Wyatt Dale, je številčno prednost spretno izkoristil Max Coatta. Ob izteku tretjine je Ljubljančane v vodstvo popeljal Žiga Pavlin, ki je bolj podal pred gol, kot pa res streljal, gneča pa je vratarju Jeanu Phillipu Lamoureuxu zakrila pogled in tudi s precejšnjo pomočjo Fortune je plošček našel pot v mrežo.

Med kar nekaj izrazitimi priložnostmi na obeh straneh, blestel je tudi ljubljanski vratar Lukaš Horak, je bil v drugem delu uspešen le Simšič in poskrbel za 3:1. Vse je pravzaprav opravil Alexandre Lavoie, ki je prodor ralo na desni strani zaključil že za golovo črto, vrnil plošček pred vratarja, borbeni Simšič pa je našel prostor med nasprotnimi branilci.

Tik pred koncem druge tretjine si je Arvin Atwal prislužil dvojno izključitev, kar je v 43. minuti z modre črte kaznoval Dylan MacPherson za 3:2. Beljačani so v lovu na izenačenje zaigrali še bolj živahno, nevarnejši pa so bili ob bučni podpori Tivolija domači.

V lepem protinapadu je bil v 50. minuti blizu četrtemu golu Marius Bičevskis, Kerbashin in Atwal sta bila nevarno ob edini igri domačih z igralcem več, v končnici pa je še enkrat zagrozil Simšič, Žiga Pance pa je z razdalje zgrešil prazen gol, ko so gostje zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju.

Dobra forma Ljubljančanov bo naslednjič na preizkušnji že v nedeljo pri drugem ligašu z avstrijske Koroške v Celovcu.

VIDEO: Zadetki iz prve tretjine

VIDEO: Zadetek iz druge tretjine

VIDEO: Zadetek iz tretje tretjine

Vir: STA
Foto & Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več