single
[1175]
236408

Primož Roglič: Kronometer bo precej hiter in zahteven, a zanimiv

Avtor: Aljaž Pirnat
21. 9. 2024, 19.13

Primož Roglič bo edini slovenski predstavnik na nedeljski vožnji na čas med člani na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Zürichu. Slovenski šampion je bil po današnjem ogledu trase hudomušne volje ter je v šali dejal, da ga niti ne veseli toliko, da bo zraven, in da bo kronometer kar izziv.

“Bo lep izziv jutri odpeljati tole, večji del ravnine, nekaj klancev, nekaj spusta,” je dejal Roglič, ki bo v kronometru oblekel nacionalni dres prvič po olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je leta 2021 v vožnji na čas osvojil olimpijski naslov.

Letošnje igre v Parizu je izpustil. Po smoli na Touru je bil glavni cilj zadnji grand tour v sezoni, Vuelta, kjer je še četrtič postal skupni zmagovalec španskega kroga. Po dirki po Španiji je priznal, da so noge še vedno boleče.

“Dobro je, bomo videli, prihajam z Vuelte, počutim se še majčkeno utrujeno, ampak bomo videli, jutri je nov dan, za vse je isto, vsi štartamo z ničle, in vedno je to, vsaj zame, poseben izziv, da v kakršnikoli situaciji si kljub temu res poskušaš iztisniti iz sebe maksimum. To je nekaj, kar bom jutri iskal.”

“To bo precej hiter kronometer. So tudi klanci, kjer bo malo manj hitro kot po ravnini, na spustih malce hitreje, konec koncev, če hočeš biti dober, moraš biti povsod dober, in ne bomo komplicirali, je tako, kot je, in samo na nas je, kako se bomo znašli v tej situaciji,” je razmišljal slovenski as, svetovni podprvak v disciplini iz Bergna (2017).

Za Belgijca Remca Evenepoela, olimpijskega prvaka v cestni vožnji in kronometru iz Pariza, priznava, da je eden izmed glavnih favoritov.

“Sam se popolnoma nič ne obremenjujem s samo uvrstitvijo. Kdo bo osvojil katero številko, bomo videli jutri po dirki. Največji izziv mi je, da se bom priganjal in res poskušal iztisniti iz sebe maksimum. Če bom to naredil, mi je potem malce vseeno za samo uvrstitev,” je še dejal Roglič.

Vir: STA
Foto: AP Photo/Daniel Cole via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več