single
[3194]
236418

Pozen zadetek Poplatnika poskrbel za delitev točk na ljubljanskem mestnem derbiju (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
21. 9. 2024, 20.13

Olimpija je v ljubljanskih Stožicah v prvi tekmi 9. kroga kroga nogometne Prve lige Telemach v mestnem derbiju remizirala z Bravom z 1:1 (1:0). Ekipi sta trenutno na prvih mestih lestvice, vodijo zeleni.

Varovanci Victorja Sancheza so tekmo začeli na čelu razpredelnice s tremi točkami prednosti pred drugim Mariborom. Šiškarji, ki v tej sezoni prav tako svoje tekme gostijo v Stožicah, so bili nazadnje poraženi pred dvema mesecema v Celju ter so bili pred dvobojem tretji v DP. Olimpija je na 15 uradni tekmi sezone ostala neporažena, Bravo trenerja Aleša Arnola pa je klonil dvakrat, a ga Olimpija ni premagala že leto in pol. Zeleni niso prekinili tega niza, a so ohranili vodstvo v prvenstvu, Bravo je ta čas drugi.

Že v 2. minuti je po strelu Dioga Pinta Gašperja Jovana zadela žoga v roko, kazenski strel je Diogo Pinto pretvoril v vodstvo zelenih. Po izjemnem uvodu, ko sta ekipi ogromno tekali in napadali, pa se je v nadaljevanju igra povsem umirila. Pravih nevarnih akcij ni bilo veliko v želji, da bi bilo storjenih čim manj napak.

VIDEO: Zadetek Olimpije za 1:0

Alex Blanco je v 25. minuti z roba kazenskega prostora poslal žogo nedaleč od leve vratnice Brava. Ta ekipa je imela v zadnjih desetih minutah polčasa skoraj ves čas žogo v svojih nogah, a si priložnosti ni ustvarila.

Bravo je napadalno začel tudi drugi polčas, do priložnosti je prišel Martin Pečar, ki je v 51. minuti zadel stranski del mreže gola. V zadnji tretjini je Olimpija vzpostavila ravnotežje, a z manj nevarnosti kot jih je imel prej Bravo. A je sledni izenačil v 80. minut, ko je Matej Poplatnik dosegel svoj prvi prvenstveni gol sezone. Znašel se je v kazenskem prostoru in je neoviran streljal iz obrata. Potem se je nadaljevala igra, ki so jo gledalci spremljali že pred drugim zadetkom.

VIDEO: Zadetek Brava za 1:1

V nedeljo bodo še tri tekme kroga, Koper – Mura, Nafta 1903 – Maribor in Domžale – Celje, zadnja pa 12. oktobra, ko se bosta pomerila Primorje in Kalcer Radomlje.

Naslednji tekmi DP bosta Olimpija in Bravo igrali v 10. krogu 28. septembra, prva v Novi Gorici proti Primorju, Bravo pa bo gostil Celje.

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več