single
[4]
236512

Zmaji v Celovcu nadgradili predstavo z uvodne tekme sezone

Avtor: Blaž Magdič
22. 9. 2024, 19.40

V drugem krogu hokejske lige ICE je ljubljanska Olimpija po podaljšku slavila na gostovanju v Celovcu pri tamkajšnjem Kacu s 4:3 (1:2, 1:0, 1:1; 1:0). Odločilni gol za drugo zmago v sezoni je dosegel Kanadčan Kale Kerbashian.

Ljubljančani so že na prvi petkovi tekmi na domačem ledu z zmago nad Beljačani dokazali, da imajo tudi v novi sezoni visoke cilje v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Petek je potrdil tudi, da se igralci doma lahko nadejajo vedno pomembne bučne podpore publike. Tudi v Celovcu, Kac je v uvodnem krogu v ponovitvi lanskega finala ugnal prvake iz Salzburga, so slovenski prvaki osvojili obe točki.

Gostitelji so bili v domači dvorani po pričakovanjih nekoliko aktivnejši, a tega niso znali spremeniti v rezultatsko prednost. Prvi na tekmi je sicer zadel Nick Patujev v 11. minuti, a je le 31 sekund kasneje poravnal Miha Beričić. Korošcem je pred prvim odmorom vodstvo spet zagotovil Matthew Fraser.

V izenačeni tekmi so zmaji dvignili roke visoko v zrak neposredno po začetku drugega dela, ko je v 31. sekundi poravnal Blaž Tomašević. V istem delu se je Olimpija nato kar dvakrat ubranila z igralcem manj na ledu.

Domača dvorana je spet zarjovela v 48. minuti, ko je zadel še Mathias From. A slavje je bilo kratko, saj je šest minut kasneje poravnal Jan Čosić in Ljubljančanom priigral najmanj točko in podaljšek. Na koncu bi tekmo lahko odločil Jan Muršak, ki igra v Celovcu, a po dobri podaji v zadnji akciji ploščka ni spravil v ljubljansko mrežo.

Tekmo je 46 sekund pred koncem v prid Ljubljančanov odločil Kale Kerbashian. Po akciji, v kateri sta sodelovala tudi njegova kanadska rojaka Alexandre Lavoie in Arvin Atwal, je Olimpija dosegla še drugo zmago v sezoni. Že minuto prej je Kerbashian zadel tudi vratnico, drugič na tekmi.

Naslednji konec tedna bodo zmaji bruhali ogenj v domačem gnezdu. V ugodnem razporedu v Tivoli prihajata italijanska ligaša Asiago in Pustertal.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več