single
[2]
236624

VIDEO: Spominja se igranja na Old Traffordu, kjer Manchester United nocoj gosti Twente

Avtor: Lamin Diallo
25. 9. 2024, 09.56

Danes se na Šport TV začenja nova sezona Evropske lige. V prvem krogu ligaškega dela tega tekmovanja se bosta pomerila Manchester United in Twente, ki pa imata skupno točko v slovenskemu napdalcu Harisu Vučkiću. Slednji je namreč tri sezone nastopal v dresu nizozemskega prvoligaša, dvakrat pa je zaigral tudi na Old Traffordu proti manchester Unitedu, ko je še branil barve angleškega kluba Newcastle United.

Vučkić je proti Manchester United zaigral v ligaškem pokalu jeseni leta 2012. Tekmo je začel od prve minute, Rdeči vragi pa so takrat slavili z 2:1. Proti Unitedu je za Old traffordu zaigral tudi v Premier League dve sezoni kasneje, ko je v igro vstopil nekaj manj kot 10 minut pred koncem srečanja. Po končani epizodi na otoku se je Vučkić pred začetkom sezone 2017/18 preselil na Nizozemske, kjer je podpisal za tamkajšnji Twente. V deželi tulipanov je ostal 3 sezone, tam pa je imel tudi svojo najboljšo sezono v karieri.

Vučkić se je letos poleti po 16 letih igranja na tujem vrnil v Slovenijo, kjer je zvestobo obljubil svojemu matičnemu klubu iz Domžal, od koder se je pri 16 tudi podal v tujino. V svoji karieri je imel priložnost zaigrati tudi v reprezentančnem dresu, za Slovenijo je na 12 nastopih dosegel 5 zadetkov. Proti Moldaviji je v Ligi narodov dosegel celo ‘hattrick’.

VIDEO: Prispevek o Harisu Vučkiću

Srečanje prvega kroga Evropkse lige med Manchester Unitedom in Twentejem si boste lahko na našem prvem programu ogledali nocoj ob 21. uri, s pričetkom studijskega dela ob 20:15.

Foto: AP Photo/Jon Super via Guliver Image
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več