single
[3137,2]
236634

Kane pohvalil Kompanyja: “Želi, da dosežemo po tri, štiri ali pet zadetkov, da nasprotnike potisnemo do meje”

Avtor: Urban Kolman
24. 9. 2024, 16.10

Bayern je po uvodnih dveh povprečnih predstavah v nemškem prvenstvu, na zadnjih treh tekmah vendarle našel pravo formo. Bavarci so visoko slavili proti Holstein Kielu, Dinamo Zagrebu in Werder Bremnu. Na obračunih je svojo kakovost ponovno pokazal napadalec Harry Kane, ki je proti Kielu in Zagrebu dosegel sedem zadetkov. Proti Werderju je dodal gol in dve podaji.

Po tretji prepričljivi zmagi in skupno že peti na začetku sezone je za Bild razkril, kaj je skrivnost dobrih iger: “Trener Vincent Kompany hoče, da igramo z visoko intenzivnostjo tudi, ko vodimo 1:0 ali 2:0. Želi, da dosežemo tri, štiri ali celo pet golov. To smo videli na zadnji tekmi proti Werder Bremnu in med tednom v ligi prvakov proti Dinamo Zagrebu. To je naša filozofija. Nasprotnike želimo potisniti do meja, kjer ne morejo več zdržati in tekmovati z nami.”

Posebej je izpostavil delo ekipo, ko ta nima žoge: “Zelo mi je všeč, z vsako tekmo smo boljši in napredujemo. Pri zadetkih je lahko videti kakovost. Vse skupaj je delovalo odlično, še posebej brez žoge. Mentaliteta ekipe je prava. Čim hitreje smo poskušali osvojiti žogo in nasprotniku nismo pustili priložnosti.”

Pred angleškim napadalcem in soigralci je najzahtevnejša preizkušnja sezone. V petem krogu bodo Bavarci na Allianz Areni gostili aktualne prvake Bayer Leverkusen.

Bayern – Bayer Leverkusen v soboto ob 18.25 na Šport 1

Foto: Oliver Hardt/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več