single
[3137,2]
236637

Brandt stopil v bran Sahinu: “Lahko bi nas vodil Pep Guardiola in rezultat ne bi bil drugačen, krivi so igralci”

Avtor: Urban Kolman
24. 9. 2024, 17.07

Borussia Dortmund je v nedeljo doživela prvi poraz pod vodstvom Nurija Sahina. Črno-rumeni so na gostovanju pri Stuttgartu izgubili s kar 1:5. Po tekmi se je na ekipo in trenerja usul plaz kritik. A če so mediji v glavnem kritizirali trenerja, so mu vodstvo in igralci skočili v bran.

Športni direktor Sebastian Kehl je dejal: “To, kar smo prikazali na igrišču, je nerazumljivo in se nam preprosto ne sme zgoditi. Vsi igralci bi morali biti jezni. Vsi bi se morali pogledati v ogledalo in razmisliti, kako je sploh prišlo do takšne predstave. Z izjemo nekaterih nisem videl igralca, ki bi igral na svoji pravi ravni in bi kazal željo po zmagi.”

Julian Brandt kljub visokemu porazu ni želel kritizirati trenerja. Šel je še korak dalje in dejal, da so za slabo predstavo krivi igralci: “Pravično bomo v naslednjih dneh tarča številnih kritik. Lahko bi nas vodil Pep Guardiola in rezultat ne bi bil drugačen. Krivi so igralci. Ko igraš s tako malo želje, težko dobiš tekmo.”

Poraz je bil le nadaljevanje Dortmundove gostujoče forme, saj so črno-rumeni na zadnjih štirih ligaških gostovanjih trikrat izgubili in enkrat remizirali. Skupno so prejeli kar 12 zadetkov in dosegli le dva. Priložnost za popravo vtisa bo zasedba imela na lokalnem derbiju proti Bochumu, ki ga bodo igrali pred domačimi navijači. Naslednje gostovanje v prvenstvu sledi drugi konec tedna oktobra, ko se Dortmund odpravlja k Union Berlinu.

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več