single
[4]
236724

Po uvodnem gostovanju na sporedu prva domača tekma: ”Imamo dobro ekipo in dosežemo lahko veliko zmag”

Avtor: Lamin Diallo
25. 9. 2024, 14.19

Jeseničani so v prvem krogu Alpske lige po kazenskih strelih v gosteh ugnali Bergenzerwald, v četrtek pa jih čaka prva domača tekma proti edinu hrvaškemu predstavniku v tem tekmovanje. Obračun med Jesenicami in Siskom si boste lahko ogledali na Šport TV 1.

Jeseničani so na gostovanju v Bregenzerwaldu dvakrat povedli. V prvem delu je zadel Jakob Pečnik že v četrti minuti, Maks Selan pa v 27. A gostitelji so obakrat poravnali. V prvem delu Roberts Lipsbergs (27.), v drugem pa Yannik Lebeda (53.). Ker redni del in podaljšek nista prinesla spremembe izida, so o zmagovalcu odločali obračuni napadalcev in vratarjev iz kazenskih strelov. Te je odločil Erik Svetina in železarjem priigral obe točki.

Oli Valtola je eden izmed dveh finskih igralcev, ki je Železarje okrepil pred začetkom letošnje sezone. V minuli sezone je bil član madžarske zasedbe Dunaujvarosi, kjer ga je vodil trener Jesenic v letošnji sezoni Niko Eronen. Pred tem je Valtola odigral tudi eno sezono na Poljskem. Na Finskem je igral v prvi in drugi ligi, kjer je branil barve moštev TPS in TUTO Hockey. 25-letnik se najbolje znajde na položaju centra ali levega krilnega napadalca.

”Mesto in okolica sta mi zelo všeč, ” je dejal 25-letni finski hokejist. ”Menim, da je dvorana Podmežakla ena najbolj imenitnih v ligi. Že na Finskem sem pri TPS igral v ogromni dvorani, ki je sprejela 10 tisoč gledalcev, zato zame igraje v velikih dvoranah ne predstavlja težav. Menim, da imamo dobro ekipo in da lahko dosežemo veliko zmag v novi sezoni, ” je še dodal Oli Valtola.

Srečanje med Jesenicami in Siskom bo na sporedu v četrtek, ob 18:55 na Šport TV 1!

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več