single
[2]
236907

Kosić in Razdrh: Olimpija pred najtežjim izzivom, Heidenheim je najlepša nemška pravljica! (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
27. 9. 2024, 08.09

Prihodnji četrtek nas na naši televiziji čaka prava nogometna poslastica. Pospremili bomo Olimpijin uvodni dvoboj letošnje konferenčne lige, nasproti pa bo stalo eno najlepših presenečenj nemškega nogometa zadnjih let Heidenheim.

Heidenheim je v zadnjem dobrem desetletju in pol spisal zares prečudovito nogometno pravljico. Pod vodstvom trenerja Franka Scmidta, ki je vodenje kluba prevzel septembra 2007, so se iz pete lige povzpeli vse do najvišje rangiranega nogometnega tekmovanja v Nemčiji – prestižne Bundeslige. Preboj jim je uspel v lanski sezoni, v kateri so med nemško elito osvojili osmo mesto, s čimer so si tudi zagotovili evropske kvalifikacije, in sicer za konferenčno ligo. Po dveh zmagah proti švedskem predstavniku Hacknu so si zagotovili tudi krstni nastop v evropskih tekmovanjih, kot prva pa jim bo pod evropskimi lučmi nasproti stala ljubljanska Olimpija.

“Lahko govorimo o pravi ljubezenski zgodbi nemškega kluba. Celotnemu nogometu so pokazali, kako se lahko s stabilnostjo spišejo čudežne zgodbe. Tudi Olimpija je v dobrem stanju. Vse skupaj je zelo dobro za slovenski nogomet. Imamo dva kluba, ki imata trenutno zelo dobro energijo. Zanimivo bo videti, če bomo lahko konkurenčni in če bodo naši klubi lahko predstave, ki so jih kazali v kvalifikacijah, še nadgradili,” je v pogovoru v našem studiu dejal nekdanji nogometaš in kasneje tudi trener Olimpije Dušan Kosić.

Olimpijo v četrtek čaka težak nasprotnik in Nemci bodo nedvomno v vlogi favorita. A tudi Ljubljančani v zadnjem obdobju kažejo sila zrele in kakovostne predstave, zato so lahko pred odhodom na Voith-Areno lahko optimistični in samozavestni. “Nogometaše Olimpije v četrtek čaka najbrž najtežji nasprotnik, ki jih je zanj določil žreb, obenem pa gre še za gostovanje. A ne pozabimo, prva tekma je tako za Olimpijo kot Heidenheim. Ljubljančani so v izjemnem trenutku in dobri formi. V letošnji sezoni so do sedaj še neporaženi, zato so nedvomno samozavestni, kar pa v nogometu ogromno pomeni, ne glede na nasprotnika. Mislim, da je Olimpija lahko konkurenčna, in želim si, da bi uspeli prideti do ugodnega izida,” pa je dejal še nekdanji strateg Domžal in Tabor Sežane Andrej Razdrh.

VIDEO: Pogovor o Heidenheimu in Olimpiji v studiu Šport TV

S prenosi konferenčne lige na naši televiziji torej pričnemo naslednji teden, že omenjeni dvoboj med Heidenheimom in Olimpijo pa si boste v živo lahko ogledali na našem prvem programu!

Video: Šport TV
Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več