single
[4]
236914

Hokejisti Olimpije že stežka pričakujejo Asiago: “Šli bomo na polno in na zmago!”

Avtor: Aljaž Pirnat
27. 9. 2024, 09.29

Hokejiste ljubljanske Olimpije danes čaka obračun 3. kola ICE lige. Pod Rožnikom bodo pričakali italijanski Asiago, srečanje pa si boste v živo lahko ogledali na našem prvem programu.

Hokejisti so sezono 2024/25 v razširjenem avstrijskem prvenstvu otvorili sila uspešno. V uvodnem krogu so premagali zasedbo Beljaka, dva dni kasneje pa vzeli še mero lanskim podprvakom iz Celovca. V tretjem krogu jih čaka ovira v obliki Asiaga, ki pa v letošnji izvedbi tekmovanja še ni uspel priti do točk. V prvem kolu so namreč izgubili proti aktualnemu prvaku Salzburgu.

“Za nami sta dve uspešni tekmi, pokazali smo, da smo bili boljši nasprotnik. V petek nam je publika zelo pomagala, res je bilo super vzdušje. To nam je dalo dodaten zagon. Tudi na naslednjih dveh tekmah bomo šli na polno in na zmago,” je pred obračunom z Asiagom dejal do sedaj najučinkovitejši igralec Ljubljančanov Jan Ćosić, ki po uvodnih dveh krogih beleži statistiko enega doseženega zadetka in treh asistenc.

Današnji nasprotnik pa nekoliko drugačen od tistega, s katerim so se zmaji udarili pretekli konec tedna. Če so varovanci finskega stratega Anttija Karhule pretekli konec teden proti KAC-u bili primorani zaigrati bolj defenzivno in rezervirano, bodo drevi oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre. A potrebno bo biti vselej pozoren, saj Asiago velja za tekmeca, ki kljub temu, da si ne priigra velikega števila priložnosti, te zna izkoristiti.

“Tekma v petek bo drugačna kot tista pripravljalna. Pripravljeni moramo biti na njihovo obrambno postavitev in protinapade, v čemer so zelo močni. Proti Salzburgu si niso ustvarili veliko priložnosti, a tiste, ki so si jih, so končale v mreži. Morali bomo biti potrpežljivi, s ploščkom delati prave stvari. Če bomo v napadu učinkoviti, bi zmaga morala ostati doma,” je še opozoril pomočnik glavnega trenerja zeleno-belih Andrej Tavželj.

Obračun med Olimpijo in Asiagom si boste lahko danes ob 19.10 v živo ogledali na Šport TV 1!

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več