single
[3137]
236951

Xhaka opozarja, da bo proti Bayernu potrebno dvigniti nivo igre: “Prejemamo preveč zadetkov”

Avtor: Aljaž Pirnat
27. 9. 2024, 15.33

V soboto nas v nemški Bundesligi čaka medsebojni spopad zadnjih dveh nemških prvakov. Münchenski Bayern bo na Allianz Areni gosti Bayer iz Leverkusna, prenos tekme pa si boste lahko v živo ogledali na našem prvem programu.

Čeprav daleč od tega, da bi bil slab, se začetek sezone nogometašev Bayer Leverkusna ni odvil po njihovih željah. Že v drugem prvenstvenem kolu je RB Leipzig našega Benjamina Šeška prekinil njihov niz neporaženosti, tudi v preteklem krogu pa so se lekarnarji morali pošteno namučiti proti Wolfsburgu, da so prišli do polnega izkupička. Na slednjem obračunu je šele v tretji minuti sodnikovega dodatka zmagoviti gol dosegel Victor Boniface in postavil končni izid 4:3. Glavna težava se v letošnji sezoni vsaj zaenkrat nahaja v Bayerjevi obrambi, saj v državnem prvenstvu varovanci Xabija Alonsa na tekmo povprečno prejmejo kar dva zadetka. Prav tako jim letos še ni uspelo ohraniti čiste mreže.

Pred sobotnim srečanjem z Bayernom, ki je letos v Bundesligi še neporažen, je o defenzivnih problemih igre aktualnih nemških prvakov govoril tudi vezist Leverkusna Granit Xhaka, ki je opozoril, da bodo skupaj s soigralci morali bolje strniti obrambne vrste.

“Enostavno prejemamo preveč zadetkov. Če primerjamo, koliko zadetkov smo prejemali lani in koliko jih letos, smo v letošnji sezoni do sedaj, po le štirih kolih, prejeli več golov, kolikor v prvi polovici lanske sezone. To se enostavno ne sme dogajati. Ta del naše igre moramo čimprej izboljšati in upam, da nam to čimprej tudi uspe,” je sprva poudaril švicarski reprezentant.

Bayer je bil sicer lani na obračunih z Bayernom sila uspešen. V gosteh so uspeli iztržiti remi (2:2) na domači BayAreni pa so Bavarce ugnali s kar 3:0. A če so bili lani lovilci, so letos nogometaši Leverkusna branilci naslova, kar na njih nedvomno vrši dodaten pritisk.

“Pritisk morda ni večji, temveč drugačen. Ko osvojiš dvojno krono, sicer čutiš pritisk, toda imam občutek, da ga celotna ekipa dobro obvladuje in da smo dovolj izkušeni, da na nas ne vpliva. To velja tudi za mlade igralce. Igrati proti Bayernu v Münchnu je vselej nekaj posebnega in vsi skupaj se že močno veselimo tokratnega izziva,” je še povedal Xhaka.

V dvoboj bo zasedba Leverkusna krenila z drugega mesta s tremi točkami zaostanka za njihovim sobotnim tekmecem, ki trenutno kraljuje na vrhu ligaške razpredelnice.

Foto:Ralf Treese/DeFodi Images via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več