single
[1176]
237211

Jan Pancar po svoji krstni sezoni v MXGP: “S končnim 13. mestom sem dosegel zadane cilje” (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
30. 9. 2024, 09.34

Včeraj je svetovna karavana motokrosa zaključila z letošnjo sezono svetovnega prvenstva. Z zmago na VN Kastilje je naslov ubranil Španec Jorge Prado, naziv podprvaka pa je pripadel slovenskemu dirkaču Timu Gajserju. Drugi slovenski predstavnik Jan Pancar pa je svojo krstno sezono v razredu MXGP zaključil na 13. mestu.

Pancar je na včerajšnji dirki tako prvo kot drugo vožnjo končal na desetem mestu in tudi v kočni razporeditvi zaključil kot skupno deseti. S tem je uspešno sklenil svojo krstno sezono v razredu MXGP, v kateri je v skupnem seštevku na koncu prišel do več kot solidnega 13. mesta.

“Današnja dirka je bila zelo naporna, vendar dvakrat deseto mesto je dober rezultat. Nedvomno sem imel še nekaj rezerv, zlasti v drugi vožnji sem se dobro počutil, a nisem dobro startal. Posledično sem moral napadati iz ozadja, proga pa je bila za prehitevanje izjemno zahtevna. Če potegnem črto, sem s končnim desetim mestom zadovoljen,” je sprva svoj včerajšnji nastop v Španiji ocenil Pancar.

“Primarni cilj pred začetkom sezone je bil končati med najboljših 15. Končati na 13. mestu v skupnem seštevku, se mi zdi izjemno dober rezultat. Sploh glede na to, da sem v ekipi sam in da sem v razredu MXGP dirkal prvič. Mislim, da sem se veliko naučil. Pozimi bo potrebno veliko delati, če bom želel stopiti še stopničko višje in se naslednje leto boriti za najboljšo deseterico ali morda celo peterico,” je še svoje misli o sklenjeni sezoni svetovnega prvenstva podal 24-letni Čatežan.

Pancarja sicer čaka še prestižna ekipna dirka za pokal narodov. Ta bo letos potekal v britanskem Matterley Basinu, Slovenijo pa bosta poleg Pancarja zastopala še Gajser in pa Jaka Peklaj.

VIDEO: Izjava Jana Pancarja za Šport TV po končani sezoni svetovnega prvenstva

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Tivoli ostaja trdnjava, poker zmag Olimpije za najboljši začetek sezone do zdaj...Več

2

Tim Gajser po koncu sezone za ŠTV: “Kljub zaključku moram biti s sezono zadovoljen” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neverjetni Šeško v petih minutah do dveh zadetkov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več