single
[3]
237241

Zvezdan Mitrović po porazu z Dubajem: “Prejeti 63 točk v enem polčasu je nesprejemljivo”

Avtor: Aljaž Pirnat
30. 9. 2024, 14.07

Košarkarji Cedevite Olimpije so včeraj v drugem kolu lige ABA doživeli še drug poraz v tekmovanju. Tokrat so v Stožicah premoč morali priznati zasedbi Dubaja, ki je zmagal z rezultatom 92:84.

Košarkarjem Cedevite Olimpije je včeraj igra precej škripala v obrambi že od samega začetka. Že v prvi četrtini so prejeli 29 točk in zaostajali za 12. V drugi pa jim jih je nasprotnik nasul še 34, kar pomeni, da so Ljubljančani prejeli kar 63 točk v enem samem polčasu. Na odmor so odšli z 21 točkami zaostanka. Kasneje jim je razliko uspelo nekoliko stopiti, a Dubaj je tekmo brez večjih težav uspel pripeljati do konca.

Po srečanju je bil glavni trener zmajev Zvezdan Mitrović ogorčen nad obrambno predstavo svojih varovancev. “Tekmo lahko razdelimo na dve dela. Odkar delam v košarki, se ne spomnim, da je ena od mojih ekip prejela 63 točk. Bilo me je sram, predvsem pred publiko, ki nas je spremljala. Zagotovo je Dubaj bolj kvalitetna ekipa, tako po imenih, kot po proračunu, a da prejmemo toliko točk v enem polčasu, ni sprejemljivo,” je sprva povedal.

“V prvem polčasu so naši tekmeci bolje tudi skakali za odbitimi žogami. To so problemi, ki se vlečejo že nekaj časa. Na nekaterih igralnih položajih enostavno nimamo igralcev, ki lahko odgovorijo na takšno zahtevnost. Rešitvi sta dve, menjava igralcev ali trening in delo, saj je veliko stvari novih. Nekateri igralci seveda ne poznajo tekmovanja in se morajo še prilagodit,” je nato še dodal črnogorski strateg.

“Nekateri igralci seveda ne poznajo tekmovanja in se morajo še prilagodt. V drugem polčasu smo se Dubaju nekoliko približali, a morda bi bilo bolje, da smo izgubili s 50 točkami razlike, saj manj kot 10 točk razlike lahko kaže na borbo, a te ni bilo, prav tako ne igre. Igra, ki smo jo prikazali, ni naša ideja, niti način, kako želimo igrati,” je zaključil prvi mož ljubljanske trenerske stroke.

Priložnost, da nekoliko popravijo vtis, bo Cedevita Olimpija imela že jutri, ko v okviru drugega kroga BKT EuroCupa gosti beneški Umanu Reyer. V uvodnem kolu evropskega pokala so Ljubljančani sredi prejšnjega tedna dobili gostovanje pri Cluju, sedaj pa jih čaka še prva letošnja evropska tekma pred domačimi navijači.

Obračun med Cedevito Olimpijo in Reyer Venezio v torek od 19.15 dalje v živo na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: KK Cedevita Olimpija

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Tivoli ostaja trdnjava, poker zmag Olimpije za najboljši začetek sezone do zdaj...Več

2

Tim Gajser po koncu sezone za ŠTV: “Kljub zaključku moram biti s sezono zadovoljen” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neverjetni Šeško v petih minutah do dveh zadetkov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več