single
[2]
237279

Mitrović: “Če želimo zmagati, moramo biti sveži in energični”

Avtor: Urban Kolman
1. 10. 2024, 11.00

Cedevita Olimpija se bo na zmagovalne tirnice po nedeljskem porazu proti Dubaju v drugem kolu rednega dela AdmiralBet Lige ABA skušala vrniti na obračunu z beneško Umano Reyer v drugem kolu rednega dela BKT EuroCupa. Z Benečani se bodo zmaji udarili v torek ob 20.00 v Stožicah. Obe ekipi sta v novo evropsko sezono vstopili z zmago v prvem krogu, zmaji na gostovanju v Cluj-Napoci, Levi pa na domačem parketu proti Arisu.

Cedevita Olimpija je zadela 14 trojk, vključno z dvema v zadnji minuti tekme, in v prvem krogu rednega dela v Cluju premagala U-BT Cluj-Napoco z rezultatom 93:86 ter tako uspešno začela svojo sezono v BKT EuroCupu v skupini B.

Ljubljančani so prebrodili niz 12 zaporednih točk domače ekipe v četrti četrtini in po zaostanku 71:78 odgovorila z delnim izidom 9:2 ter nato v zadnjih trenutkih tekme dosegla še zadnjih osem točk za zmago, pri kateri je imela ljubljanska ekipa pet igralcev z dvomestnim številom točk. Zmaji so sezono v Evropskem pokalu tako začeli z zmago, prvič po sezoni 2021/22.

Uspešnega uvoda v sezoni na evropskih tleh zmaji niso uspeli prenesti v regionalno ligo, kjer so po dveh tekmah še brez zmage. V prvem kolu je Cedevito Olimpijo v Železniku premagal FMP Soccerbet, v nedeljo pa so Ljubljančani na stoženskem parketu z rezultatom 84:92 izgubili proti Dubaju. Slednji je v Stožicah udaril prvi, si hitro priigral visoko prednost, zmaji pa so začeli neuspešen lov na svoje tekmece, ki so na koncu slavili zanesljivo zmago.

Trener Ljubljančanov Zvezdan Mitrović je pred novim evropskim preizkusom dejal: “Časa za pripravo na torkovo tekmo je malo, že v nedeljo pa sem na novinarski konferenci omenil, da se bolj osredotočamo na naše napake, kot na kvaliteto Umane Reyer. Venezia je zelo dobra ekipa, s kvalitetnimi igralci in resnim proračunom ter odličnim trenerjem. V nedeljo so bili favoriti na tekmi italijanskega državnega prvenstva, a so izgubili, zato verjamem, da bodo v torek v Ljubljani zaigrali izredno motivirani. Gre za atletsko ekipo z odličnim skokom, ki odlično teče. Na prvi tekmi z Arisom in tekmi Superpokala z Milanom so pokazali dve zelo dobri predstavi.”

Dodal je: “Našo ekipo bomo skušali prebuditi, se osredotočiti predvsem na nas in pogledati naše osnovne napake. Časa je malo, v ponedeljek smo se več pogovarjali in opravili trening za regeneracijo, bomo pa s preostalimi trenerji ekipo zalagali z informacijami. Na parketu mora biti vidna energija, želja, upam, da bodo igralci izkoristili vse naše informacije, in da na igrišče v torek stopijo sveži in energični, saj bomo to najbolj potrebovali, če želimo računati na zmago.”

Umana Reyer je uspešno začela sezono v BKT EuroCupu, saj je v prvem krogu minuli teden premagala Aris z rezultatom 95:75 v dvorani Palasport Taliercio. Nekoliko manj uspešno je italijanski kolektiv, ki ga s klopi vodi Neven Spahija, vstopil v novo sezono italijanskega državnega prvenstva, saj je v nedeljo na domačem parketu z rezultatom 75:78 tesno izgubil proti Trevisu.

Cedevita Olimpija – Reyer Venezia s studijskim delom od 19.15 na Šport TV 1

Foto: Sportida.com
Vir: Cedevita Olimpija

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Tivoli ostaja trdnjava, poker zmag Olimpije za najboljši začetek sezone do zdaj...Več

2

Tim Gajser po koncu sezone za ŠTV: “Kljub zaključku moram biti s sezono zadovoljen” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neverjetni Šeško v petih minutah do dveh zadetkov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več