single
[2]
237287

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
1. 10. 2024, 11.18

Nogometaše Olimpije v četrtek čaka prva preizkušnja v ligaškem delu Konferenčne lige. Četa Victorja Sancheza bo v prvem krogu gostovala pri nemškem Heidenheimu, ki ima za seboj zelo posebno zgodbo.

Heidenheim je še pred lansko sezono igral v drugi nemški ligi. V minuli sezoni so svojo krstno sezono v Bundesligi končali na 8. mestu in si s tem izborili igranje v playoffu za uvrstitev v Konferenčno ligo. Tam so izločili švedski Hacken in si zagotovili igranje v ligaškem delu tekmovanja, kjer jih v četrtek čaka obračun z Olimpijo.

Zgodba o uspehu Heindenheima pa je še toliko bolj posebna, saj ekipo že zadnjih 17 sezon vodi isti trener. Domačin Frank Schmidt je Heidenheim prevzel daljnega leta 2007, ko je moštvo tekmovalo še v amaterski peti nemški ligi. Zgodba, ki se v vrstah Olimpije zdi popolnoma nemogoča, čeprav direktor Goran Boromisa meni drugače.

VIDEO: Goran Boromisa o možnosti, da bi Olimpija imela istega trenerja 17 let

”Upamo, da bo Victor ta. On je pri nas srečen. Za klub je najpomembnejša stabilnost. Sedaj imamo Victorja in upam, da pridemo do nivoja, kjer bomo imeli istega trenerja 17 do 20 let, ” je na vprašanje, ali bi lahko Olimpija imela istega trenerja tako dolgo, kot Heidenheima, odgovoril športni direktor ljubljanskega kluba Goran Boromisa.

Olimpija je v skupinskem delu Konferenčne lige igrala že v lanski sezoni, ko je v skupini ob Lillu, Slovanu Bratislava in Klasviku osvojila 6 točk. Evropsko jesen si je letos zagotovila drugič zaporvstjo, kar je drugi najboljši slovenski uspeh. Boljši niz uvrstitev v skupinski del evropskih tekmovanj je uspel le Mariboru, ki je od sezone 2011/12 trikrat zapored igral v skupinskem deli Evropske lige in se v sezoni 2014/15 prebil še do Lige prvakov.

VIDEO: Goran Boromisa o uspehu Olimpije

”Zadovoljni smo, evropsko jesen smo si izborili že drugo leto zapored. Dokazali smo, da ni šlo za naključje. V letošnji sezoni smo izbrali pravega trenerja, ki nas je popeljal do Evrope. Victor in trenerski štab opravljajo odlično delo. Ni bilo enostavno iz lanskoletnega tretjega mesta priti do Evrope. Vsa čast trenerskemu štabu in igralcem, ” je uspeh moštva pohvalil športni direktor.

Za Olimpijo bo četrtkova tekmo še toliko bolj posebna, saj njeno vodstvo s predsednikom Adamom Deliusom in podpredsednikom Christianom Dollingerjem prihaja iz Nemčije. Direktor kluba Igor Barišić prav tako biva v Nemčiji.

VIDEO: Goran Boromisa o posebnosti tekme s Heidenheimom

”Za naše vodstvo je to posebna tekma. Prihajajo v velikem številu in se veselijo. Mi spoštujemo vse, a se nikogar ne bojimo. V letošnji sezoni še nismo poraženi in menim, da imamo še boljše možnosti za osvojitev točk kot v lanski. V Nemčiji bomo imeli tudi podporo nemških navijačev Olimpije, ” je še dodal športni direktor Olimpije.

Prvo tekmo Olimpije v letošnji sezoni Konferenčne lige proti nemškemu prvoligašu Heidenheimu si boste lahko v četrtek v živo ogledali na našem prvem programu. Studijski del pred prenosom bo na sporedu ob 18. uri. Vabljeni v našo družbo!

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Tivoli ostaja trdnjava, poker zmag Olimpije za najboljši začetek sezone do zdaj...Več

2

Tim Gajser po koncu sezone za ŠTV: “Kljub zaključku moram biti s sezono zadovoljen” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neverjetni Šeško v petih minutah do dveh zadetkov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več