single
[1176]
237289

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
1. 10. 2024, 12.15

Pretekli konec tedna je bila v Španiji na sporedu še zadnja preizkušnja sezone motokrosa v razredih MXGP in MX2. Na VN Kastilje je v MX2 nastopil tudi Jaka Peklaj. Po 16. mestu v kvalifikacijah je prvo vožnjo končal na 19. mestu in tako dobil prvi točki v sezoni, po 17. mestu v drugi vožnji pa je bil njegov skupni dosežek 18. mesto. Naslov svetovnega prvaka razreda MX2 je osvojil Nizozemec Kay de Wolf, Peklaj je končal na 51. mestu s šestimi točkami.

Mladi Peklaj je preizkušnjo v Španiji ocenil pozitivno: “Za nami je pozitiven konec tedna. Nabrali smo kar nekaj točk. Vožnja ni bila najboljša, ampak je bila dobra. Imeli smo nekaj dobrih startov. V drugi vožnji žal majhne tehnične težave. Vse skupaj je pozitivno.”

Prepričan je bil , da bi brez težav lahko imel še višjo uvrstitev: “Po petnajstih oziroma dvajsetih minutah sem ostal brez zadnje zavore. Tako, da sem mogel spustiti tempo, nisem mogel voziti tako kot na začetku. To me je mogoče stalo kakšne boljše uvrstitve, ampak sem vseeno zadovoljen.”

Tekma je bila pomembna tudi z vidika priprav na Pokal narodov: “Zagotovo še nisem v najboljšem dirkaškem ritmu. Vanj počasi prihajam. Ta tekma mi je pomagala v pripravah za Pokal narodov, ki prihaja naslednji konec tedna. V Angliji bomo naredili dva treninga. Bomo videli, če bodo tam še kakšni drugi vozniki. Če se bomo lahko povezali z bratoma Coenen. Potem gremo na progo in se pripravimo za vikend.”

VIDEO: Peklaj po VN Kastilje in pred Pokalom narodov

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Tivoli ostaja trdnjava, poker zmag Olimpije za najboljši začetek sezone do zdaj...Več

2

Tim Gajser po koncu sezone za ŠTV: “Kljub zaključku moram biti s sezono zadovoljen” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neverjetni Šeško v petih minutah do dveh zadetkov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več