single
[2]
237319

Ačimović pred odločilnim srečanjem proti Avstriji: “Fantje so garali za to, trdo so delali, zdaj prihaja tekma, ki odloča o EP”

Avtor: Urban Kolman
1. 10. 2024, 17.17

Slovenska nogometna reprezentanca bo 11. oktobra v Avstriji proti domačinom igrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Selektor Milenko Aćimović v dvoboj s severnimi sosedi pošilja zasedbo, ki se je dokazala na minulih obračunih, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Slovenci krog pred zaključkom skupinskega dela kvalifikacij v skupini H vodijo s 16 točkami. Avstrijci, ki bodo štiri dni po tekmi z slovensko vrsto gostovali še v Franciji, s tekmo manj na tretjem mestu lestvice zaostajajo pet točk.

“V zadnjem obdobju igra veliko mladih fantov. Glede sestave reprezentance lahko povem, da se v izbrano vrsto po poškodbi ramena vrača Tjaš Begić, ki je z nami že lep čas, vse od začetka kvalifikacij,” je dejal Aćimović.

Selektorja veseli, da bo lahko računal tudi na enega od poveljnikov sredine igrišča Adriana Zeljkovića. Rumeni karton na tekmi s Ciprom ni bil usoden za nastop na odločilni tekmi: “Vsi smo bili slabše volje v trenutku, ko je na tekmi s Ciprom prejel rumeni karton, saj nam ogromno pomeni na igrišču in izven njega. Upam, da se bodo reprezentanci vsi pridružili zdravi, brez poškodb, nekaj fantov igra v konferenčni ligi, sledijo še tekme konec tedna. Res si želim, da se nam v ponedeljek vsi pridružijo zdravi in gremo s popolno zasedbo na tekmo.”

Avstrija ni izgubila na zadnjih šestih domačih tekmah. Svoje adute imajo tudi Slovenci, saj so neporaženi vse od lanskega septembra, ko jih je ugnala Francija.

“V nogometu takšna tekma ne pride sama od sebe, to se ne zgodi preko noči. Za takšno tekmo je treba biti superioren skozi celotne kvalifikacije, biti eno leto brez poraza in obenem neporažen na zadnjih štirih gostujočih tekmah. Vse to so fantje že naredili, ob koncu kvalifikacij pa prihaja še tekma, ki odloča o evropskem prvenstvu. Fantje so garali za to, trdo so delali, zdaj pa je ostala še ena preizkušnja,” je pred ponedeljkovim zborom še poudaril Aćimović, ki bo moštvo spet zbral v Moravskih Toplicah.

Prvi obračun Slovencev in Avstrijcev je lanskega oktobra pripadel Slovencem, srečanje v soboški Fazaneriji je z zadetkom v 47. minuti odločil Svit Sešlar.

Pot na evropsko prvenstvo si bodo sicer neposredno zagotovili zmagovalci kvalifikacijskih skupin in tri najboljše drugouvrščene reprezentance. Šest preostalih drugouvrščenih reprezentanc se bo za mesto na zaključnem turnirju pomerilo v dodatnih kvalifikacijah.

* Seznam igralcev:
– vratarji: Martin Turk (Ruch Chorzow), Žan-Luk Leban (Everton), Lovro Štubljar (Celje);
– branilci: Mark Strajnar (Mura), Anel Zulić (Mura), Mitja Ilenič (New York FC), Nino Milić (Domžale), Srđan Kuzmić (Viborg), Marcel Ratnik (Olimpija), Marko Ristić (Olimpija);
– vezisti: Svit Sešlar (Celje), Adrian Zeljković (Spartak Trnava), Tio Cipot (Grazer AK), Enrik Ostrc (Helmond), Martin Pečar (Bravo), Jošt Pišek (Celje), Nick Perc (Domžale), Marcel Lorber (Domžale), Žan Jevšenak (Pisa), Marko Brest (Olimpija);
– napadalci: David Flakus Bosilj (Castellon), Dino Kojić (Olimpija), Nejc Gradišar (Fehervar), Tjaš Begić (Frosinone).

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Tivoli ostaja trdnjava, poker zmag Olimpije za najboljši začetek sezone do zdaj...Več

2

Tim Gajser po koncu sezone za ŠTV: “Kljub zaključku moram biti s sezono zadovoljen” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neverjetni Šeško v petih minutah do dveh zadetkov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več