single
[2]
237324

Norveška proti Sloveniji brez Odegaarda, Haaland prevzel kapetanski trak

Avtor: Urban Kolman
1. 10. 2024, 19.30

Norveški nogometni as Erling Haaland bo prevzel kapetanski trak na tekmah lige narodov proti Sloveniji in Avstriji, odločitev Norveške nogometne zveze povzema francoska tiskovna agencija AFP. Haaland je to vlogo začasno podedoval zaradi poškodbe zvezdnika Arsenala Martina Odegaarda, ki bo z zelenic odsoten daljše obdobje.

Norveška nogometna zveza je ob današnjem razkritju kadra za prihajajoči tekmi sporočila, da v tem ciklu odsotni Odegaard “še zdaleč ni pripravljen” za igranje nogometa. Petindvajsetletnik si je poškodoval vezi v gležnju ob zmagi Norveške proti Avstriji (2:1) na zadnji tekmi lige narodov 9. septembra.

V njegovi odsotnosti bo kapetan proti Sloveniji Haaland. Dvoboj bo v Oslu na sporedu 10. oktobra. Nato Norvežani odhajajo v goste k Avstriji (13. 10.), Slovenijo pa prav tako tri dni kasneje čaka še gostujoča tekma proti Kazahstanu.

Slovenski selektor Matjaž Kek bo kader za prihajajoči tekmi razkril v petek na novinarski konferenci.

Slovenija po dveh tekmah zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli vodi v skupini B3 pred Norveško. Obe izbrani vrsti sta zbrali po štiri točke. Sledita Avstrija in Kazahstan s po eno.

Kekovi varovanci so 6. septembra v Stožicah proti Avstriji remizirali (1:1), nato pa tri dni kasneje prav tako v Ljubljani ugnali Kazahstan s 3:0. Vse slovenske zadetke je dosegel zvezdnik Leipziga Benjamin Šeško.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Tivoli ostaja trdnjava, poker zmag Olimpije za najboljši začetek sezone do zdaj...Več

2

Tim Gajser po koncu sezone za ŠTV: “Kljub zaključku moram biti s sezono zadovoljen” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neverjetni Šeško v petih minutah do dveh zadetkov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več