single
[1176]
237443

Slovenski motokrosisti v Matterley Basin na Pokal narodov po novo historično uvrstitev

Avtor: Aljaž Pirnat
3. 10. 2024, 11.34

Konec tedna bo v Angliji potekal tradiconalni Pokal narodov v motokrosu, na katerem bo vozila tudi slovenska izbrana motokros zasedba. Vso dogajanje pa boste v nedeljo od 14. ure dalje lahko v živo lahko spremljali na našem prvem programu.

Slovenska motokros reprezentanca bo od petka, 4. oktobra, do nedelje, 6. oktobra, tekmovala na Pokalu narodov. Selektor Sašo Kragelj je za tekmovanje, ki bo potekalo na progi v Matterley Basinu v Angliji izbral Tima Gajserja, Jana Pancarja in Jako Peklaja. Vsi trije so v dobri formi, ki so jo nazadnje potrdili v Španiji v Cozarju na zadnji dirki svetovnega prvenstva v motokrosu. Gajser, drugi motokrosist sveta v razredu MXGP v letu 2024, bo vozil v razredu MXGP. Pancar, ki je špansko dirko končal na 10. mestu, v skupnem seštevku razreda MXGP pa je tekmovanje končal na 13. mestu, bo tekmoval v razredu MX Open. Mladi Jaka Peklaj, ki se je v Španiji prebil do prvih točk svetovnega prvenstva v razredu MX2 v letošnjem letu, pa bo skušal čim več iz sebe in motorja iztisniti v razredu MX2. Slovenija ima letos močno reprezentanco, ki je sposobna preseči rezultat iz lanskega leta, ko je v francoskem Erneeju osvojila 9. mesto.

“Za nas motokrosiste je čast zastopati Slovenijo na tem tekmovanju. To je za nas olimpiada. Že več kot desetletje predstavljam Slovenijo v motokrosu in veselim se dirk v Angliji. Imamo ekipo, ki je v vrhunski formi in menim, da imamo veliko možnosti, da izboljšamo lanski rezultat. Zavedamo se, da ne bo lahko in da se mora za to sestaviti ogromno stvari. Ne bo smelo biti napak, imeti pa bomo morali tudi kanček športne sreče. Verjamem v naše sposobnosti in mislim, da lahko pokažemo, da smo res vrhunski. Proga v Matterley Basinu nam je vsem trem pri srcu. Je široka, dolga, odprta, ima dolge skoke in dosegaš visoke hitrosti. Tudi podlaga je optimalna, ko stezo polijejo in jo “sfrezajo”. Upam, da ne bo dežja, da bo vreme na naši strani in da bodo tekme dobre, lepe in privlačne za gledalce ter da dosežemo vrhunski rezultat,” je povedal Gajser.

Na uspehe Gajserja in Pancarja v elitnem prvenstvu MXGP so prav gotovo ponosni vsi Slovenci. Skupaj s Peklajem in selektorjem Kragljem bosta zagotova dala vse od sebe, da se letvico dosežkov Slovenije na zahtevnem Pokalu narodov še nekoliko dvigne. V kvalifikacije se bo podalo 37 reprezentanc, v finale pa vodi le prvih dvajset mest v skupnem seštevku kvalifikacij.

Na Pokalu narodov so na sporedu tri vožnje, v katerih sta združena dva razreda voznikov, vsak voznik pa odpelje dve. Za končni rezultat reprezentance se upošteva točkovni izkupiček petih najboljših uvrstitev. Zmaga reprezentanca z najmanjšim številom točk.

V petek, 4. oktobra, bodo v Matterley Basinu na sporedu tehnični pregledi motorjev in opreme ter ogledi proge in trening štarta, v soboto, 5. oktobra, sledijo dopoldne prosti treningi in popoldne kvalifikacije, v nedeljo, 6. oktobra, pa bo prva vožnja ob 14h, druga ob 15.30 in tretja ob 17h.

Pokal narodov v motokrosu v nedeljo od 14. ure dalje samo na Šport TV 1!

Vir: AMZS.si
Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več