single
[3137,2]
238208

Športni direktor Mainza stopil v bran Kloppu: “Nogometna romantika se je končala že pred nekaj leti”

Avtor: Urban Kolman
13. 10. 2024, 12.46

V Nemčiji še vedno odmeva novica, da se bo Jürgen Klopp po pol leta počitka z januarjem vrnil v nogomet. Nekdanji strateg Mainza, Borussie Dortmund in Liverpoola bo postal svetovalec klubov pod lastništvom Red Bulla. Poteza nemškega trenerja v Nemčiji ni bila sprejeta z navdušenjem, saj velik del navijačev še vedno ne sprejema umetnih klubov, kot je RB Leipzig. Kloppu je v bran stopil športni direktor Mainza in dolgoletni prijatelj Christian Heidel.

Heidel Kloppa pozna že od samega začetka trenerske kariere. Bil je človek, ki je sedeminpetdesetletnika leta 2001 postavil za trenerja Mainza. Za nemško revijo Kicker je priznal, da je za odločitev vedel že nekaj časa: “V zadnjem času sva se veliko družila in zato sem vedel za njegovo odločitev. Ni se hotel vrniti v trenersko vlogo, a vseeno je hotel ostati v nogometu. Zdaj ima priložnost, da potuje, analizira in se uči. Zanj je bila to idealna rešitev.”

Kljub temu da je sam še vedno kritičen do klubov Red Bulla, je podprl potezo nekdanjega trenerja Dortmunda: “Klopp se zaveda kritik, ki jih bo prejel, a vseeno bo storil to, kar hoče. RB je del nogometnega posla. Ni treba, da so vam všeč, tudi meni niso. Ure ne moremo zavrteti nazaj. Videl sem kritike o nogometni romantiki. Ta je umrla že pred nekaj leti.”

Za konec je dodal, da Kloppa trenutno ne vidi v vlogi trenerja, a da bi se vse skupaj lahko spremenili v prihodnosti, če se bo ponudila priložnost za vodstvo nemške izbrane vrste.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več