single
[4]
238224

Zmaji ponovno bruhajo ogenj, v Hali Tivoli padla vodilna ekipa lige (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
13. 10. 2024, 17.15

Hokejisti Olimpije so v tekmi 8. kroga lige ICEHL v Ljubljani premagali Graz99ers s 4:2 (0:0, 1:1, 3:1).

Ljubljanska ekipa je hitro pozabila petkov poraz v Tivoliju proti Bolzanu z 2:5 in po hudem boju pred domačimi gledalci premagala vodilno zasedbo razširjenega avstrijskega prvenstva iz Gradca. Ljubljančani so po peti zmagi napredovali na tretje mesto, dve točki več imajo osmoljenci današnje medsebojne tekme iz avstrijske Štajerske, točko več pa hokejisti iz Bolzana.

Ljubljančani so med sedmo in deveto minuto imeli kar dva igralca več na ledu, potem ko sta bila izključena Korbinian Holzer in Michael Schiechl, kljub izdatni terenski premoči pa si niso ustvarili prave priložnosti za zadetek. Do konca uvodne tretjine je bila tekma povsem odprta in enakovredna.

Uvod v drugo tretjino se ni najbolje začel za domače hokejiste. V 26. minuti so prejeli gol, potem ko je češkega vratarja ljubljanske ekipe Tomaša Horaka ugnal Lukas Haudum. Izbranci finskega strokovnjaka Anttija Karhule so po prejetem golu zaigrali bolj agresivno, v 38. minuti pa so končno izkoristili svoj peti “power play” na tekmi in prek Marcela Mahkovca dosegli izenačujoči zadetek.

VIDEO: Zadetka druge tretjine

Video is not available for your country.

Ljubljančani so prevladovali na začetku zadnje tretjine, po nevarnih strelih Luke Simšiča, Žige Pavlina in Bineta Mašiča pa so povedli v 47. minuti. Močan strel Mihe Zajca je švedski vratar avstrijske ekipe Jonas Gunnarsson najprej ubranil, odbiti plošček pa je iz bližine v njegovo mrežo pospravil Miha Beričič.

A zmaji so le kratek čas uživali v vodstvu, 44 sekund kasneje je izenačujoči zadetek za ekipo iz Gradca dosegel Američan Casey Bailey.

Končnica dvoboja se je razpletla po željah ljubljanske ekipe. Dobre štiri minute pred koncem rednega dela je po podaji Beričiča svoj drugi gol na tekmi dosegel Mahkovec, v izdihljajih tekme – potem ko je ekipa iz Gradca v zadnji minuti igrala brez vratarja – pa je piko na i za končnih 4:2 postavil Žiga Pance.

VIDEO: Zadetki zadnje tretjine

Video is not available for your country.

Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 18. oktobra, v gosteh se bo pomerila z Black Wings Linz.

Lestvica: 

Standings provided by Sofascore

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več