single
[3]
238329

Center Cedevite Olimpije pred obračunom z Litovci: “Ostati moramo zbrani in na parket stopiti s pravo energijo”

Avtor: Aljaž Pirnat
14. 10. 2024, 15.43

Košarkarje Cedevite Olimpije jutri čaka še četrti letošnji obračun v BKT EuroCupu. V Stožicah bodo zmaji gostili Lietkabelis iz Panevežysa, srečanje pa boste ob 18.30 lahko v živo spremljali na našem prvem programu. Že 45 minut pred začetkom tekme za vas pripravljamo zanimiv studijski program.

Ljubljančani v dvoboj z Litovci vstopajo z zmagovito popotnico. V regionalni ligi ABA so v soboto s trojko Devina Robinsona ob zvoku sirene premagali Split. Po porazu minuli teden v Ankari se bodo aktualni slovenski državni prvaki jutri poskušali vrniti na zmagovita pota tudi v evropskem tekmovanju in obenem zabeležiti tretjo zmago v letošnji izvedbi evropskega pokala.

Po poškodbi stopala bo znova odsoten Bryntona Lemar, na ljubljanski klopi pa ponovno ne bo tudi glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića, ki ima še naprej težave s hrbtom. Moštvo ob njegovi odsotnosti znova vodil prvi pomočnik Đorđe Adžić.

“Sezono smo začeli nekoliko zadržano, a bolj, kot se spoznavamo kot ekipa, bolje tudi igramo. Veliko se skušamo učiti tudi tekom samih tekem in ‘v živo’ izboljšati naše predstave. Za zmago na torkovi tekmi z Lietkabelisom moramo ostati osredotočeni na naša pravila. Imamo načrt, ki se ga moramo držati. Na parket moramo stopiti energično in z igro postajati vse boljši in boljši tudi za nadaljevanje sezone,” je po ponedeljkovem treningu pred torkovo tekmo povedal Derek Ogbeide, ki je na zadnji preizkušnji v Evropskem pokalu proti Turk Telekomu dosegel 10 točk, proti Venezii pa je šestim točkam dodal pet skokov. V AdmiralBet Ligi ABA je proti Mornarju dosegel 17 točk, Splitu pa jih je dal 11.

“Zagotovo si tudi v torek v Stožicah želimo glasno vzpodbudo s tribun, saj nas to napolni in tudi mi črpamo energijo iz navijanja navijačev. Vsaka vzpodbuda s tribun je za nas pomembna, saj lahko na ta način igramo še bolje,” pa je ob koncu še dodal visokorasli center Ljubljančanov.

Cedevita Olimpija -Lietkabelis v torek od 17.45 dalje v živo samo na Šport TV 1!

Vir: KK Cedevita Olimpija
Foto:

Zadnje video vsebine

1

Zmaji letos zagotavljajo spektakel: Ljubljančani zabijali in podarjali “banane” (VIDEO)...Več

2

Napoved tedna: Vse oči uprte v debi Boštjana Cesarja na mariborski klopi (VIDEO)...Več

3

“Projektil” Mitje Janca, s polovice igrišča razparal mrežo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več