single
[3]
238397

Zmaji še do tretje evropske zmage, v Stožicah padel Lietkabelis (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
15. 10. 2024, 18.27

Košarkarji Cedevite Olimpije nadaljujejo z dobrimi predstavami v evropskem pokalu. V četrtem nastopu so zabeležili tretjo zmago. V Stožicah so bili boljši od litovskega Lietkabelisa iz Panevežysa s 76:72 (18:10, 43:23, 60:50).

Košarkarji Cedevite Olimpije nadaljujejo z dobrimi predstavami v evropskem pokalu. V četrtem nastopu so zabeležili tretjo zmago. V Stožicah so bili boljši od litovskega Lietkabelisa iz Panevežysa s 76:72.

Ljubljančani so z novo zmago potrdili ambicije po uvrstitvi v izločilne boje evropskega pokala, kamor se bo iz desetčlanske skupine uvrstilo prvih šest klubov. Do konca predtekmovanja je še štirinajst tekem. Naslednjo bo Cedevita Olimpija igrala 23. oktobra proti Arisu v Solunu.

Cedevita Olimpija je upravičila vlogo favorita, a glede na to, da je na začetku drugega polčasa vodila že z 22 točkami razlike, se je morala za zmago kar močno potruditi.

Gostje, ki še nimajo zmage v evropskem pokalu, so se sredi tretje četrtine približali na vsega štiri točke zaostanka (52:48), na srečo pa so tudi tudi obstali. Domači so še do konca tretjega dela igre razliko znova povišali na dvomestno številko in relativno mirno prišli do dveh točk.

Največ točk za Cedevito Olimpijo sta dosegla Devin Robinson (17 točk, met iz igre 7:9, 5 skokov) in Jaka Blažič (14 točk, 5 skokov), po deset pa sta jih dodala DJ Stewart (6 skokov) in Devante Jones (5 podaj, 4 skoke).

VIDEO: Najlepše poteze tekme 

Video is not available for your country.

Foto: Sportida.com
Vir: STA
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Zmaji letos zagotavljajo spektakel: Ljubljančani zabijali in podarjali “banane” (VIDEO)...Več

2

Napoved tedna: Vse oči uprte v debi Boštjana Cesarja na mariborski klopi (VIDEO)...Več

3

“Projektil” Mitje Janca, s polovice igrišča razparal mrežo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več