single
[3]
238484

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka

Avtor: Lamin Diallo
17. 10. 2024, 08.55

Košarkarji novomeške Krke so v četrtem krogu lige OTP banka premagali Kansai Helios Domžale s 86:66, pri čemer so v zadnji četrtini dosegli delni izid 18:1.

Domžalčani so nekoliko bolje začeli v uvodni četrtini današnjega dvoboja. Večino te so imeli nekaj točk naskoka. Najvišja prednost je znašala osem točk, domači so se vmes vrnili le na točko zaostanka, a je na prvi premor Kansai Helios odnesel šest točk zaloge.

V drugi četrtini se je Krka hitro vrnila in tudi sama povedla. Sledilo je izenačeno nadaljevanje četrtine, ekipi sta bili večkrat točkovno poravnani, a so bili Domžalčani še vedno tisti, ki so imeli koš ali dva naskoka.

Tretja četrtina se je nadaljevala v enako izenačenem slogu, nato pa so sklepno Novomeščani začeli z odločilnim delnim izidom 11:0 in prednost povišali na +13 pri 67:54. Domači košarkarji so prednost nato le še višali do konca, vmes povedli tudi za +20, kar je pomenilo precej varno končnico dvoboja.

Pri Krki je Marc Garcia Antonell dosegel 21 točk, Nikola Bačvić jih je dodal 19 in zbral šest podaj, Tayler Anthony Persons pa 18 točk. Pri Domžalčanih je 16 točk zabeležil Jure Špan, Sreten Knežević pa 15 točk in sedem skokov.

”Čestitam fantom za zasluženo zmago. Helios je odigral odlično prvi polčas in zadel nekaj težkih metov, ki so jih kljub naši dobri obrambi držali v vodstvu. Morali smo nekaj spremeniti v drugem polčasu. Igrali smo z igralci, ki igrajo nekoliko manj, a so pokazali veliko želje in zasluženo obrnili rezultat v našo korist. Čestitam Juretu Močniku in njegovi ekipi, igrajo odlično in želim jim vso srečo še naprej, ” je po zmagi dejal trener Krke Dejan Jakara.

VIDEO: Zabijanje Skeensa in trojka Bačvića ob zvoku sirene v zadnji četrtini

Vir: STA
Foto & Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več