single
[3137]
238571

Klub sijajnega slovenskega mladeniča pred novim težkim izzivom: “Darmstadt ima ogromno kakovosti”

Avtor: Aljaž Pirnat
18. 10. 2024, 09.51

1. FC Köln, katerega barve v letošnji sezoni brani tudi 19-letni slovenski napadalec Jaka Čuber Potočnik, se bo danes v sklopu devetega kroga druge nemške Bundeslige odpravil na gostovanje k Darmstadtu. Kozlički so v nizu treh tekem brez poraza in bodo proti ekipi z dna lestvice poskušali nadaljevati s pozitivno serijo. Srečanje si boste danes ob 18.25 v živo ogledali na Šport TV 2.

Ni skrivnost, da si Köln po lanskem izpadu iz Bundeslige hitro želi vrnitve med nemško elito. Toda klubu nekdanjega legendarnega slovenskega napadalca Milivoja Novakovića začetek letošnje sezone ni stekel povsem po načrtih. Po uvodnih osmih krogih druge nemške lige beležijo statistiko treh zmag, treh remijev in dveh porazov ter se na ligaški razpredelnici nahajajo na sedmem mestu.

Kozlički so trenutno v dobrem rezultatskem nizu, v zadnjih treh kolih so remizirali proti konkurentoma za napredovanje Dusseldrofu (2:2) in Karlsruhru (4:4) ter premagali Ulm (2:0). Nove točke in potencialni vzpon po prvenstveni lestvici pa bodo lovili danes, ko se bodo odpravili na gostovanje k trenutno šestnajstouvrščenemu Darmstadtu.

“V tem tekmovanju ni lahkih nasprotnikov in vselej je izziv priti do novih točk. V zadnjih treh kolih smo prikazali dobre predstave z veliko domišljije. Ne smemo izgubiti svoje igrivosti. Na zelenico moramo stopiti pogumno, a hkrati previdno. Darmstadt je ekipa, ki premore ogromno kakovosti in so prikazali še nekaj izvrstnih predstav, zato jih še zdaleč ne smemo podcenjevati,” je pred današnjim obračunom dejal prvi mož kölnske trenerske stroke Gerhard Struber.

Novo priložnost v dresu Kölna bo danes iskal tudi mladi slovenski napadalec Jaka Čuber Potočnik, ki v letošnjem tekmovalnem letu pridno nabira minute predvsem za drugo ekipo kluba, za katero je doslej nastopil štirikrat in dosegel tudi dva zadetka. Svoj debi za prvo moštvo je 19-letnik dočakal konec septembra, ko je v 75. minuti srečanja proti Karlsruhru v igro vstopil s klopi.

Darmstadt – Köln danes ob 18.25 v živo na ŠTV 2!

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več