single
[3137]
238587

Strateg Stuttgarta pred Bayernom opozarja: “Ključno bo, da bomo mentalno pripravljeni”

Avtor: Aljaž Pirnat
18. 10. 2024, 11.51

V soboto popoldne se bosta v sklopu sedmega kroga nemške Bundeslige na Allianz Areni v Münchnu udarila tamkajšnji Bayern in Stuttgart. Prenos srečanja boste v živo ob 18.25 lahko spremljali na našem prvem programu.

Tako Bayern kot Stuttgart že nekaj časa nista okusila slasti zmage. Bavarci so po neodločenima izidoma v ligi proti prvaku Bayer Leverkusnu in Eintrach Frankfurt ter vmesnemu porazu v ligi prvakov proti Aston Villi brez polnega izkupička na zadnjih treh tekmah, medtem ko je Stuttgart v nizu treh zaporednih remijev (Wolfsburg, Hoffenheim in Sparta Praga).

V taboru gostov opozarjajo, da jih čaka najtežji izziv v sezoni doslej in da, če bodo želeli iz srečanja karkoli odnesti, bodo morali biti stoodstotno pripravljeni. “Bayern je v tem trenutku najtežja tekma v nemškem nogometu. Vrnili so se v svojo nekdanjo formo, igrajo z visoko intenzivnostjo in ogromno pretečejo, navkljub temu, da imajo žogo praktično vselej v svoji posesti. Imajo izjemno ekipo, toda poskusili bomo izkoristiti svoje priložnosti in se enakovredno kosati z njimi,” je pred srečanjem sprva dejal prvi mož Stuttgartove trenerske stroke Sebastian Hoeneß.

“Ključno bo, da bomo popolnoma zbrani in mentalno pripravljeni. Ne glede na to, da gre za gostovanje, bomo poskusili nasprotniku vsiliti naš stil igre in izvleči maksimalno is tistega, kar se nam bo ponudilo,” je še dodal glavni trener švabov.

V lanski sezoni sta se moštvi srečali dvakrat, in sicer v v okviru nemškega državnega prvenstva. Vselej je slavila domača zasedba, na Allianz Areni je bil s 3:0 boljši bavarski ponos, v Stuttgartu pa je bil rezultat 3:1.

Bayern – Stuttgart v soboto ob 18.25 v živo na Šport TV 1!

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več