single
[3194]
238724

Maribor v iskanju zmagovitega začetka nove ere, Bravo po povratek pod vrh lestvice

Avtor: Klemen Verlič
20. 10. 2024, 09.15

Bliža se vrhunec dvanajstega kroga Prve lige Telemach. V derbiju kola se bosta med seboj v slovenski prestolnici pomerila Bravo in Maribor. Oba kluba v letošnji sezoni kotirata visoko, zato se nam obeta prava nogometna poslastica, ki jo boste lahko popoldne spremljali na našem prvem programu.

Bravo bo v nedeljo v Šiški gostil ekipo Maribora, ki se bo v prestolnici prvič predstavil pod taktirko Boštjana Cesarja. Zaradi trenerske rošade v Ljudskem vrtu bo imel obračun v Ljubljani še nekaj dodatne pozornosti. Ljubljančani se v dvoboj z Mariborom podajajo po bolečem porazu v Ajdovščini, sinovi burje pa so s tesno zmago prekinili pozitivno serijo Brava, ki je bil neporažen na devetih zaporednih preizkušnjah. Ljubljanska zasedba je namreč v prvem krogu izgubila v Celju in bila neporažena vse do tekme s Primorjem. Nogometaši Brava so med drugim remizirali tudi v Ljudskem vrtu.

Bravo se je z avgustovskega gostovanja v Mariboru vrnil s točko, ki jo je z izenačenjem v 62. minuti srečanja priigral Martin Pečar. Dvaindvajsetletnik se je v Šiško v teh dneh vrnil z vozovnico za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let, ki jo je mlada izbrana vrsta Slovenije potrdila z neodločenim rezultatom v avstrijskem Dunajskem Novem mestu.

Milan Tučić pa je s štirimi ligaškimi goli najboljši strelec Brava v letošnji sezoni, izkušeni napadalec je ob tem na svoj račun dodal še dve asistenci. Nogometaš, ki se je v Prvi ligi Telemach dokazoval tudi v dresu velenjskega Rudarja, je kot član Brava dosegel 14 prvoligaških zadetkov, s to številko pa na večni klubski lestvici zaseda tretje mesto. Do Aljoše Matka ga loči še gol, medtem ko je Martin Kramarič na vrhu lestvice z 21 zadetki.

Na drugi strani je bil oktobrski reprezentančni premor v Ljudskem vrtu precej pester. Po porazu na tekmi s Celjani je drugo trenersko epizodo na klopi Maribora zaključil Ante Šimundža, na vročem stolčku pa ga je nasledil Boštjan Cesar. Nekdanji reprezentant Slovenije se bo kot strateg prvič preizkusil v klubskem nogometu, cilji Maribora pa so jasni. Štajerci se želijo vrniti na tron slovenskega nogometa, v ero po Anteju Šimundži pa vstopajo z gostovanjem v Ljubljani. Cesar se bo moral v Šiški znajti brez dveh pomembnih adutov sredine igrišča, saj bo Jan Repas tekmo z Bravom izpustil zaradi izključitve na štajerskem derbiju, mlajši brat Žiga pa je v dvoboju z grofi prejel četrti rumeni karton.

Boštjan Cesar je z delom začel v ponedeljek, treninge Maribora v prvem tednu reprezentančnega premora pa sta vodila Aleš Mertelj in Željko Filipović. Pod vodstvom dvojca je vadil tudi Benjamin Tetteh, eden od novincev, ki so se moštvu priključili v izdihljajih poletnega prestopnega obdobja. Sedemindvajsetletni napadalec še čaka na krstni nastop v prvenstvu, je pa na pripravljalni tekmi z Jarunom dosegel dva zadetka. Nogometaš, ki se lahko pohvali s sedmimi nastopi v ganski izbrani vrsti, je bil v preteklosti član Hull Cityja, praške Sparte, Standarda in drugih, v Ljudski vrt pa ga je posodil francoski Metz.

V Ljudskem vrtu so med reprezentančnim premorom sicer pogrešali kar deseterico nogometašev. Josip Iličić in Jan Repas sta bila del slovenske reprezentance, Orphe Mbina se je po uspešnih predstavah v dresu Maribora vrnil v izbrano vrsto Gabona, Pijus Širvys pa je bil dejaven v dresu Litve. György Komaromi je zaigral za mlado reprezentanco Madžarske, Karol Borys pa je sodeloval pri dveh zmagah mladinske selekcije Poljske, na tekmi s Turčijo je dosegel zadetek.

Tekmo Bravo – Maribor si lahko ogledate ob 15.00 na Šport TV 1, s studijskim programom začnemo že ob 14.15!

Foto: Sportida.com
Vir: NZS/PDo

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: V gol Sevnice z velike razdalje poslal raketo s skoraj 100 km/h...Več

2

Bavarci na krilih Kana do prepričljive zmage, Stuttgart brez možnosti (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Tiki-taka” lekarnarjev za izenačenje proti Frankfurtu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več