single
[3]
238876

EuroCup: Lakovič v pričakovanju Ulma, Cedevita Olimpija na delu v sredo

Avtor: Lamin Diallo
22. 10. 2024, 09.59

Na programih naše televizije boste danes znova lahko spremljali pestro dogajanje v evropskem košarkarskem pokalu. Prenašali bomo srečanja Lietkabelis - Bourg-en-Bresse, Besiktkas - Joventut, Reyer Venezia - Hamburg in Gran Canaria - Ulm. Cedevita Olimpija bo znova na delu v sredo, ko jo čaka gostovanje v vročem Solunu.

V skupini B bo sprva na delu neporaženi Bourg, ki se bo odpravil na gostovanje v Litvo k Lietkabelisu, ki letos še ni okusil zmage. ”Na srečanju bomo morali izvajati pritisk po celotnem parketu, s tem bomo preprečili, da se bo tekma odvijala le na polovici, ” je dejal Joel Ayayi iz Bourga. V lanski sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat, sprva je slavil Lietkabelis (100:96) nato pa še Bourg (104:71)

Lietkabelis – Bourg-en-Bresse, danes ob 17:55 na Šport TV 2!

V skupini A se bosta danes najprej soočila Besiktas in Joventut, ki imata po štirih krogih povsem enak izkupiček. Moštvo iz Carigrada je v prvem krogu ugnalo Budućnost, nato izgubilo proti Bahcesehirju in proti Hapoelu, v zadnjem krogu pa premagalo Ulm. Joventut je na drugi strani ugnal Hapoel in Sopot, izgubil pa proti Ulmu in Volkovom iz Litve.

Besiktas – Joventut, danes ob 18:55 na Šport TV 3!

Na drugem obračunu skupine B se bosta pomerili moštvi z dna lestvice. Ekipa Reyer Venezie je v letošnji evropski sezoni dosegla le eno zmago, ko je v prvem krogu ugnalo grški Aris. Varovanci Nevena Spahije so nato izgubili proti Cedeviti Olimpiji, Bourgu in Valencii. Hamburg pa je v letošnji sezoni še brez zmage. Nemci so izgubili proti Bourgu, Valencii, Hapoelu in Cluju. Italijansko moštvo je pred dnevi v Serie A slavilo proti Pistoii, tener Spahija pa je pred srečanjem EuroCupa dejal: ”Smo v procesu rekuperacije, od zadnjega obračuna je minilo manj kot 48 ur. Hamburg je čvrsta ekipa, poznamo jih dobro in prišli bodo z željo po zmagi.”

Reyer Venezia – Hamburg, danes ob 19:55 na Šport TV 2!

Zadnji današnji obračun bo potekal na Kanarskih otokih, kjer bo moštvo Jake Lakoviča gostilo Ulm. Obe moštvi sta do sedaj dosegli tri zmage in utrpeli en poraz. Slovenski strateg je po zadnji tekmi, ki jo je Gran Canaria dobila v španskem prventsvu proti Bilbau, dejal: ”Zavedamo se zavzetosti naših igralcev, še posebej tistih, ki so z nami že od lanskega leta. Zame je najpomembnejša obramba. Moramo nadaljevati, sezona se ne zaustavlja.”

Gran Canaria – Ulm, danes ob 20:55 na Šport TV 3!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več