single
[2]
239104

VIDEO: Olimpija za popoln slovenski večer v konferenčni ligi na kolena spravila LASK

Avtor: Klemen Verlič
24. 10. 2024, 22.49

Nogometaši Olimpije so v drugem krogu glavnega dela konferenčne lige zabeležili prvo zmago. V Ljubljani so z 2:0 (1:0) ugnali Lask iz Linza, s tem pa vknjižili prve točke v tekmovanju.

Nogometaši Olimpije so v drugem krogu glavnega dela konferenčne lige zabeležili prvo zmago. V Ljubljani so z 2:0 ugnali Lask iz Linza, s tem pa vknjižili prve točke v tekmovanju. Strelca golov sta bila Alejandro Blanco v 14. in Pedro Lucas v 81. minuti.

Olimpija je do zmage prišla s pametno in taktično zrelo igro. Posest je prepustila tekmecem, sama pa bila nevarna v protinapadih. Po enem izmed njih je dosegla prvi gol, drugega pa po prekinitvi. Nekajkrat se je izkazal tudi domači vratar Matevž Vidovšek, predvsem v polčasu je imel eno čudežno obrambo.

Olimpija je tekmo začela napadalno, ko pa je njen uvodni pritisk pojenjal in ko so goste vzpostavili ravnotežje, pa je tudi povedla. Po lepi akciji, ki jo je začel Vidovšek, s skokom in podajo z glavo nadaljeval Lucas, je Raul Florucz z leve strani mojstrsko podal žogo v sredino, kjer se je odlično znašel Blanco.

VIDEO: Zadetek Blanca za vodstvo Olimpije

Video is not available for your country.

Po danem zadetku so Ljubljančani krepili sredino, zadnja vrsta je odlično opravljala delo, tekmecem ni ponujala veliko. Vidovšek je moral sicer nekajkrat posredovati po podajah s strani, toda prave nevarnosti zanj ni bilo do 33. minute. Še pred tem pa je bila blizu gola Olimpija, ko je streljal Pedro Lucas, avstrijski vratar pa je imel veliko sreče, žogo je odbil v vratnico.

Takoj zatem se je po predložku z leve strani sam pred ljubljanskim vratarjem znašel Robert Žulj, v bistvu ga je s strelom z glavo že tudi premagal, a je Vidovšek pravočasno dvignil nogo in z njo žogo odbil. Ta je prišla do Adila Taouija, ki pa je zadel le zunanji del mreže.

Do odhoda na odmor je od daleč lepo streljal Agustin Doffo, toda žoga je švignila mimo gola.

Prvo priložnost v drugem delu je imel za Ljubljančane David Sualehe, ki je vse storil kot v učbenikih, toda njegov strel z leve strani kazenskega prostora so Avstrijci blokirali. Avstrijci pa so imeli svojo priložnost v 66. minuti, ko je Vidovšek strel Maximiliana Entrupa odbil, a le do Marina Ljubičića, toda tudi ta ljubljanskega vratarja iz neposredne bližine ni znal premagati.

Kazen je sledila v 81. minuti, ko je Sualehe izvedel prosti strel z leve strani, Marko Ristić je v skoku z nogo podal žogo na drugo vratnico, tam pa je Lucasu ni bilo težko potisniti v mrežo.

VIDEO: Gol Pedra Lucasa za potrditev zmage Olimpije

Video is not available for your country.

Glede na to, da Avstrijci niso pokazali dobre dnevne forme, je bilo jasno, da bodo točke ostale doma, bi pa lahko za višjo zmago v sodnikovem dodatku poskrbel Jordi Govea, vendar je zadel le prečko.

V naslednjem krogu bo Olimpija gostovala v Helsinkih, tekma bo 7. novembra.

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Agba za Šport TV: Nisem pričakoval, da se bodo stvari odvile tako hitro (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

3

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več