single
[3194]
239219

Mariborjev napadalni adut po besedah Cesarja vse bližje debiju: ”V soboto bo med kandidati za nastop”

Avtor: Lamin Diallo
25. 10. 2024, 16.23

Nogometaši Maribora bodo v soboto odigrali svoje drugo srečanje pod vodstvom novega trenerja Boštjana Cesarja. Po gostujoči zmagi nad Bravom jih v 13. krogu čaka neugodno gostavnje na Fazaneriji, srečanje boste lahko v živo spremljali na našem prvem programu.

Benjamin Tetteh je nesporno ena glavnih okrepitev Maribora v minulem prestopnem roku. Ganski napadalec zaradi poškodbe še ni debitiral v dresu Maribora, a bi se to znalo spremeniti že na sobotnem večernem obračunu z Muro. Po odstotnosti se v moštvo Vijoličastih vračata še Jan in Žiga Repas, po bolezni je nazaj Luka Krajnc.

”Tetteh je zdaj že nekaj časa na treningih v polni obremenitvi, vmes je opravil testiranje in njegovo stanje glede telesne pripravljenosti se je izboljšalo. Na treningih dobro dela in bo v soboto med kandidati za nastop. Pomembno je, da imamo širok kader. Tudi na prejšnji tekmi proti Bravu so menjave dvignile ritem igre in prinesle zmago. Večji izbor igralcev pa pomeni tudi dobrodošlo konkurenco, ki prinaša napredek, ” je dejal trener Vijoličastih.

“Dobro smo trenirali med tednom, v pričakovanju novega izziva je pomembno spoznanje, da so se vrnili igralci, ki smo jih vmes pogrešali. Vsi so pripravljeni za nastop, razen Vidmarja, ki ima štiri rumene kartone. Na petkovem treningu smo še preizkusili določene zadeve in bomo med zaključnim delom priprav dorekli vse zadeve glede načrta za tekmo, ” je še za klubsko spletno stran dan pred tekmo dejal Boštjan Cesar.

Mura – Maribor, v soboto ob 20:15 na prvem!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Povratnik v Prvo ligo Telemach: ”Liga prihaja do izraza, to se pozna tudi v Evropi”...Več

2

Analiza Šport TV: Od Vidovška pa vse do Blanca že drugič v letošnji sezoni KL (VIDEO)...Več

3

Taktična lekcija Sancheza: Olimpija je tekmo s tremi branilci odigrala brezhibno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več